Bivša prva dama SAD komentarisala optužbe Megan Markl: Nisam iznenađena što je govorila o rasi

Bivšu prvu damu SAD pitali su o trenutku kada je Megan rekla Opri da je "doživela rasizam"

  • 0
Michelle Obama, Mišel Obama Foto: Tanjug/AP

Bivša američka prva dama, Afroamerikanka Mišel Obama, izjavila je da je nije potpuno iznenadilo ono što je britanska vojvotkinja od Saseksa, Megan Markl, govorila o rasi u nedavnom TV intervjuu.

Kako je preneo je BBC, Mišel Obama je uzdržano govorila za NBC tudej o intervjuu Megan Markla i princa Harija koji su dali Opri Vinfri, u kome su otvorili niz različitih ličnih tema, uključujući rasizam i mentalno zdravlje.

U intervjuu za NBC, Mišel Obamu su pitali šta joj je prošlo kroz glavu dok je gledala Meganin iskren razgovor u kome je navela da ih je jedan član kraljevske porodice pitao koliko će tamna biti koža njihovog sina Arčija, s obzirom na njeno poreklo, jer je njena majka Afroamerikanka.

Javna služba se nalazi u središtu pažnje, rekla je Mišel Obama, koja je provela osam godina u Beloj kući dok je njen suprug, takođe Afroamerikanac Barak Obama bio predsednik SAD.

- I većina ljudi to ne razume, niti bi trebalo da razume. Ono što uvek imam na umu jeste da se ništa od ovoga ne odnosi na nas u javnoj službi, već na ljude kojima služimo - istakla je ona.

Bivšu prvu damu SAD pitali su o trenutku kada je Megan rekla Opri da je "doživela rasizam".

- Kao što sam već rekla, rasa na ovom svetu nije nova konstrukcija za obojene ljude, pa stoga nije bilo potpuno iznenađenje čuti njena osećanja i njihovu artikulaciju - odgovorila je Mišel Obama.

Video: Princ Čarls prvi put viđen u javnosti nakon što su princ Hari i Megan Markl digli buru u javnosti

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA