≫ 

Roditelji napadača iz Atlante pozvali policiju kad su videli njegovu fotku: Pomogli su da ga uhvate

On je osumnjičen za ubistva osam ljudi, ali tvrdi da se ne radi o rasnoj mržnji

  • 0
Atlanta, pucnjava Foto: Tanjug/AP

Roditelji napadača iz salona za masaže u Atlanti pomogli su vlastima da ga uhvate i spreče nova krvoprolića, rekli su zvaničnici u sredu.

Policajci su pronašli i uhvatili Roberta Arona Longa (21) nakon što je u utorak, kako se sumnja, u tri pucnjave ubio osam ljudi u Atlanti - dok je verovatno bio na putu za Floridu kako bi nastavio pokolj.

Ubrzo nakon prvog njegovog napada, u kojem je ubio četiri osobe, a petu ranio, policajci su došli do njegovih fotografija sa nadzornih kamera.

- Uspeli smo da ih objavimo na našim društvenim mrežama. Ubrzo nakon toga, kontaktirali su nas članovi (Longove) porodice ukazujući da je to možda njihov sin. Bili su izbezumljeni. I bili su od velike pomoći u ovom privođenju - rekao je šerif Frenk Rejnolds.

Nakon što su identifikovali Longa, vlasti su uspele da prate njegov telefon i upozore policiju u drugim okruzima, prenosi New York Post.

Longa su na kraju uhvatili pripadnici države Džordžija, ali ne pre nego što je ubio još četiri osobe u druga dva spa centra u okrugu Fulton.

Bez pomoći njegovih roditelja, krvoproliće je moglo da bude još gore, dodale su vlasti.

- Veoma smo zahvalni porodici. Bili su nam velika podrška i sigurno im je teško - dodao je Rejnolds.

Vlasti su saopštile da je prerano za utvrđivanje motiva pucnjave, ali da Long negira da je bio podstaknut rasnom mržnjom iako su šest od osam žrtava bile Azijatkinje.

Umesto toga, Long je tvrdio da pati od seksualne zavisnosti, prema istražiteljima.

Long je optužen za ubistva i napad.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA