Turci optužili Grke za smrt tri migranta, tvrde da su ih pretukli i ostavili ih u moru bez čamca

Grčka obalska straža saopštila je da je bila upoznata sa operacijom traganja i spasavanja turskih vlasti, ali je negirala bilo kakvu umešanost

  • 3
Migranti Lezbos Grčka Ilustracija, Foto: Tanjug/AP

U vodama Egejskog mora pored turskog primorskog grada Češme tri migranta pronađena su mrtva, dok su još trojica spasena, a nastavlja se potraga za još jednom osobom, saopštila je danas turska obalska straža.

Turski ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu optužio je pripadnike grčke obalske straže da su pretukli sedam migranata i ostavili ih na moru bez čamca i pojasa za spasavanje kod grčkog ostrva Hios, koje je oko osam kilometara od turske obale, javlja Reuters.

Grčka obalska straža saopštila je da je bila upoznata sa operacijom traganja i spasavanja turskih vlasti, ali je negirala bilo kakvu umešanost i da su turske optužbe uvredljive, prenosi Tanjug.

- Mi se prema migrantima ili ljudima koji su u opasnosti ne odnosimo na taj način - rekao je portparol grčke obalske straže za Reuters.

U tvitu, ministar Sojlu je naveo da je grčka obalska straža "večeras pretukla sedam migranata, uzela im stvari, zavezala ruke plastičnim lisicama i bacila ih u more bez prsluka za spasavanje i čamaca".

Video: Ratno stanje na granici: Grčka i Turska policija ispaljuju suzavac jedni na druge

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Besna glista®

    19. mart 2021 | 20:41

    Ako im je toliko žao zašto bogate arapske zemlje i Turska ne daju državljanstvo tim migrantima a ne da ih šalju u Evropu. Neko Evropu gura u islamizaciju a zašto ona to dozvoljava nije mi jasno.

  • Sulejman poturica gori od turaka

    20. mart 2021 | 08:56

    More turci ne gazte oranje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA