≫ 

Od 29. marta u Šangaju mogu da se vakcinišu i stranci

Ova najava stiže samo nekoliko dana pošto su kineske ambasade širom sveta najavile da će restrikcije za putovanja biti olakšane strancima koji su primili kinesku vakcinu

  • 0
Sinovac Biotech, Sinovak Bajontek, Sinovak Biontek, kineska vakcina Foto: Tanjug/ AP

Vlasti u kineskom Šangaju su najavile da će od ponedeljka, 29. marta i strani državljani moći da se prijave za vakcinaciju protiv korona virusa. Kada se prijave, dobiće sms sa detaljima u kojima će biti navedeni vreme i mesto. Od njih se očekuje da ponesu pasoš i validnu dozvolu boravka,navodi Smartshanghai.

Takođe, pre vakcinacije potpisaće i saglasnost da se vakcinišu lokalnom, kineskom vakcinom, a detalji o tome koja je tačno vakcina u pitanju i koje propratne simptome može da ima, se ne navode.

Kako se navodi, vakcina je besplatna "za malu grupu stranaca koji plaćaju socijalno osiguranje", a za sve ostale je 100 juana (oko 1.500 dinara).

Ova najava stiže samo nekoliko dana pošto su kineske ambasade u inostranstvu najavile da će restrikcije za putovanja biti olakšane strancima koji su primili kinesku vakcinu, što sugeriše da pozivno pismo više neće biti zahtevano.

Kako se navodi, kineska vakcina u ovom trenutku još nije u širokoj upotrebi van Kine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA