Pedofili teraju decu da zlostavljaju braću i sestre: Stručnjaci upozoravaju na novo onlajn nasilje

Prema rečima stručnjaka, pandemija korona virusa bila je "savršena oluja" za zlostavljanje

  • 0
dete. mobilni, ekran, igrice

Foto: Pixabay.com

Kriminalci i pedofili pokušavaju da kontaktiraju i iskorišćavaju mladu braću i sestre kao deo novog trenda seksualnog zlostavljanja na internetu, upozoravaju stručnjaci.

Fondacija koja se bavi nadzorom na internetu "Internet Watch Foundation" (IWF) rekla je da žrtve imaju između tri i 16 godina, a da su neki morali da kopiraju pornografiju za odrasle.

Organizacija je otkrila 511 slučajeva koji uključuju braću i sestre između septembra i decembra, a aktivisti kažu da službe moraju da urade više na zaštiti dece.

IWF, koja radi sa policijom i sajtovima širom sveta kako bi skinuli štetan materijal, kaže da je pandemija korona virusa bila "savršena oluja" za zlostavljanje.

- Došlo je do veće potražnje za nasilnim sadržajem, povećanjem vremena koje deca provode na mreži i porasta upotrebe platformi za lajvstriming - rekla je Suzi Hargrivs, direktorka IWF-a.

Postojao je "uobičajeni mit" da je zlostavljanje braće i sestara ograničeno na siromašnije zemlje - ali većina video snimaka koje je IVF pronašao predstavljala su decu sa Zapada, uključujući Ujedinjeno Kraljevstvo, SAD i zemalja Evrope, prenosi BBC.

"Grooming" ili kada odrasli putem interneta kontaktiraju decu ispod 16 godina, radi uspostavljanja seksualnih kontakta, često počinje na društvenim mrežama i platformama za igrice, pre nego što prestupnici ohrabre decu da pređu na video-poziv ili na lajvstriming usluge, gde zlostavljanje eskalira.

A zlostavljanje braće i sestara obično uključuje starije dete koje je primorano da zlostavlja mlađeg brata ili sestru.

Na jednom snimku, koji je više puta podeljen na internetu, vide se brat i dve sestre od šest i tri godine, kojima nasilnik daje instrukcije, navodi IWF.

- Podsticanje braće i sestara na seksualno zlostavljanje pokazuje koliko su gnusni prestupnici u ovom prostoru - rekli su stručnjaci.

Video: Potresni prizori zlostavljanja: Negovateljka maltretirala nepokretnu baku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA