Baka koja je prebila napadača prava je carica: Skupili za nju milion dolara, ona će sve da pokloni

Kineskinja koja je u SAD prebila napadača odlučila je da skoro milion evra koje je prikupljeno putem GoFundMe pokloni

  • 0

Ksiao Žen Ksi (76) koja je prošle sedmice pretukla mladića koji ju je napao u San Francisku planira da sve prikupljene donacije prosledi organizacijama koje se bore protiv rasizma prema azijsko-američkoj zajednici.

Do srede uveće je za medicinske troškove povređene banke putem kampanje na GoFundMeu prikupljeno više od 933.630 američkih dolara.

- Ksi je rekla da ne smemeo da posustanemo u borbi protiv rasizma i da treba da se protiv njega borimo sve do smrti, ako je potrebno. Takođe je više puta rekla kako će sva sredstva prikupljena tokom kampanje na GoFundMe donirati azijsko-američkoj zajednici za borbu protiv rasizma - rekao je Džon Čen, unuk napadnute bake, prenosi South China Morning Post.

Baka Ksi, koja već 26 godina živi u San Francisku, napadnuta je prošle srede.

Na nju je nasrnuo mlađi muškarac dok je stajala na ulici i počeo da je udara. Ipak, bakica mu nije ostala dužna. Zgrabila je drvenu letvu i tako ga isprebijala da su morali da ga prebace u bolnicu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA