Vojna vežbe ruske vojske na Arktiku, učestvovale tri nuklearne podmornice

Vežba je održana u blizini arhipelaga Zemlja Franca Jozefa u Severnom ledenom okeanu

  • 3
Podmornica, Ruska mornarica, Ruska podmornica Foto: Printscreen/Youtube/Sputnik Italia

Tri nuklearne podmornice iz sastava ruske mornarice danas su prvi put u istoriji izvele složenu radnju istovremenog isplovljavanja i dejstvovanja ispod leda tokom vojnih vežbi na Arktiku.

Novinska agencija Reuters javlja da je komandant ruske mornarice, admiral Nikolaj Jevmenov, podneo ruskom predsedniku Vladimiru Putinu izveštaj o vežbama na Arktiku koje su počele 20. marta i naglasio da su ovi jedinstveni manevri izvedeni prvi put u istoriji ruske mornarice.

- Podmornice su isplovile prema planu u naznačeno vreme u radijusu od 300 metara, a probijen je led debljine od 1,5 metara - kazao je Jevmenov, prenosi Tanjug.

Vežba je održana u blizini arhipelaga Zemlja Franca Jozefa u Severnom ledenom okeanu i imala je za cilj testiranje ruske vojne opreme u ekstremnim vremenskim uslovima, prenosi Reuters.

Video: Rusija sa novim strašnim podmornicama kreće u osvajanje svetskih voda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    26. mart 2021 | 23:15

    RUSIJA MORA BITI SPREMNA DA SE BRANI OD AGRESIVNOG NATO PAKTA KOJI POZIVA CLANICE NA UJEDINJENJE U DELOVANJU PROTIV RUSIJE !!! DOSAO JE RATNIK BAJDEN KOJI PRICA DA JE U SENATU VEC 120 GODINA I PADA KAD ULAZI U AVION OD BOLESTI A POSEDUJE KOFER ZA NUKLEARNI NAPAD !!! SITUACIJA JE OZBILJNA !!!!

  • D

    26. mart 2021 | 22:42

    Dovoljno leda imaju za votke i viskija.😀

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA