Mafijaša pronašli na "Jutjubu", pa ga uhapsili: Pokazivao kulinarsko umeće, prepoznat po tetovažama

Mark Feren Klod Bijart (53) vodio je miran život u opštini Boka Čika u Dominikanskoj Republici

  • 1
Ndrangeta Foto: Printscreen/Youtube/Calabria News

Jedan od članova italijanske mafije koji je bio u bekstvu od 2014. godine, izručen je danas tamošnjim vlastima pošto je uhapšen u Dominikanskoj Republici, javljaju svetski mediji.

Kako navodi "Daily Mail", on je uhapšen na Karibima pošto se pojavio na video snimcima o kuvanju na kojima su se videle njegove tetovaže.

Mark Feren Klod Bijart (53) vodio je miran život u opštini Boka Čika u Dominikanskoj Republici, a u saopštenju policije gde ga je zajednica iseljenika smatrala za "stranca". Međutim, privukao je pažnju detektiva koji su ga videli na "Jutjub" (YouTube) kanalu gde je pokazivao kuliranske veštine sa suprugom.

Onda su u fokus nadležnih upale i njegove karakteristične tetovaže, pomoću kojih su uspeli da utvrde da je to zaista on.

Bijart je bio u bekstvu još od 2014. godine kada je italijansko tužilaštvo zatražilo njegovo hapšenje zbog šverca kokaina u Holandiju, navodno radeći za Kaćola klan pri mafiji Ndrangeta.

Ndrangeta, čije je sedište u Kalabriji, važi za jednu od najmoćnijih kriminalnih organizacija na svetu, a stručnjaci smatraju da njena snaga "leži" u tome što kontroliše najveći deo kokaina koji dolazi u Evropu.

Video: Mi vekovima ubijamo i pljačkamo, ne može nam niko ništa: Sve o italijanskoj mafiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA