Iznenadno pojavljivanje kraljice Elizabete u javnosti: Tek treći put napustila dvorac od marta 2020.

Veći deo pandemije korona virusa kraljica i njen suprug proveli su izolovani u zamku

  • 3
Queen Elizabeth II, kraljica Elizabeta II Foto: Tanjug/AP

Kraljica Elizabeta II (94) odala je počast hiljadama Australijanaca koji su umrli na nebu iznad Evrope, ali nikada nisu pronađeni, u retkom izlasku van zidina zamka Vindzor, nakon što je nedavno vakcinisana.

Britanska kraljica se tako iznenada pojavila na ceremoniji u znak obeležavanja stogodišnjice Kraljevskog vazduhoplovstva Australije zapadno od Londona.

Britanski mediji prenose da je današnja poseta kraljice treći put od marta 2020. da je kraljica putovala na neki događaj van zamka u kome su se ona i princ Filip sklonili i proveli veći deo pandemije koronavirusa.

Kraljica je stigla kolima oko 11 sati po lokalnom vremenu, susrela se sa članovima Kraljevskog vazduhoplovstva Australije stacioniranim u Britaniji, pogledala imena poginulih u ratu i potpisala dokument o komemoraciji.

Mediji prenose da je njeno prisustvo službi planirano mesecima.

Kraljica je od početka pandemije samo dva puta napustila zamak kako bi učestvovala u javnim događajima. Prvi put je to bilo u oktobru 2020, a drugi put u novembru.

Jedini drugi put kada je viđena u javnosti bilo je u krugu zamka.

Kraljica i njen suprug princ Filip (99) primili su prvu dozu vakcine protiv korona virusa početkom januara, i veruje se da su primili i drugu dozu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA