≫ 

Pandemija bi mogla da traje još 6 meseci do godinu dana: Da bi trajala kraće jedna stvar je ključna

U aprilu prošle godine naučnici su pravili predviđanja na osnovu matematičkih kalkulacija i upozorili da će epidemija trajati najmanje 18 meseci ili dve godine, a ta predviđanja su se do sada ispunila

  • 7
foto Pixabay foto Pixabay

Pandemija korona virusa mogla bi da se okonča za šest meseci po najoptimističnijem scenariju ili za godinu dana po pesimističnom, izjavila je danas zamenica direktora kliničkih i analitičkih poslova pri ruskom Centralnom naučno-istraživačkom institutu za epidemiologiju Natalija Pšenična.

Prema njenim rečima, u aprilu prošle godine naučnici su pravili predviđanja na osnovu matematičkih kalkulacija i upozorili da će epidemija trajati najmanje 18 meseci ili dve godine, a ta predviđanja su se do sada ispunila, prenosi Tass.

- Po optimistickom scenariju, pandemija bi mogla da traje još šest meseci. Najpesimističniji scenario predviđa da će se pandemija završiti za oko godinu dana - rekla je Pšenična.

Ona je ponovo istakla da budućnost pandemije zavisi od ponašanja ljudi, odnosno od poštovanja propisanih normi ponašanja.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🙄

    2. april 2021 | 09:15

    Ona je ponovo istakla da budućnost pandemije zavisi od ponašanja ljudi, odnosno od poštovanja propisanih normi ponašanja.....Onda smo nadrljali.😀

  • Gargamel

    2. april 2021 | 09:19

    Kljucne su sledece dve sedmice...

  • Boža zemunac

    2. april 2021 | 09:10

    Ma šta godina. Deset godina.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA