≫ 

Novi detalji napada na Kapitol: Napadač bio simpatizer Nacije islama, govorio da ga FBI i CIA truju

Podsećanja radi, Kapitol Hil je 6. januara bio poprište velikih nereda, kada su brojni huligani posle mitinga nekadašnjeg predsednika SAD Donalda Trampa upali u zgradu Kongresa. Tom prilikom poginulo je pet osoba

  • 0

Američka i svetska javnost ostali su juče u stanju šoka posle jučerašnjeg napada na Kapitol Hilu, kada se osumnjičeni Noa Grin zaleteo kolima u policajce kod Kongresa SAD u Vašingtonu.

Tom prilikom je pokosio dvojicu policajaca, a zatim je navodno izašao sa nožem, kada ga je upucao i ubio treći pripadnik organa reda. Jedan od povređenih policajaca Vilijam Bili Evans je nažalost, uprkos borbi lekara, podlegao povredama.

U međuvremenu su se pojavile dodatne informacije o napadaču. Naime, kako tvrde svetski mediji, 25-godišnji Noa Grin iz Virdžinije je opisivao sebe kao "vernika Farakana" i na "Fejsbuku" je govorio da vlada pokušava da mu kontroliše um.

Iako i dalje nije poznato šta je motiv napada u Vašingtonu, ali "Daily Mail" prenosi da je u objava na "Fejsbuku" koje su u međuvremenu obrisane govorio o teoriji zavere da ga FBI i CIA truju i bez dozvole pokušavaju da kontrolišu njegove misli.

Grin je takođe u objavama izražavao simpatije prema lideru pokreta "Nacija islama", Luisu Faraku, govoreći da ga je "spasio" i opisivao ga kao "Isusa, mesiju" i njegovog "duhovnog oca".

Podsećanja radi, Kapitol Hil je 6. januara bio poprište velikih nereda, kada su brojni huligani posle mitinga nekadašnjeg predsednika SAD Donalda Trampa upali u zgradu Kongresa. Tom prilikom poginulo je pet osoba.

Takođe, u sredu je bio zabeležen još jedan inident, kada su kancelarije u Kapitol Hilu evakuisane zbog sumnjivog predmeta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA