Paklena petorka: Četiri žene i jedna devojčica uhapšene zbog planiranja napada u Francuskoj

U fokusu istrage je uhapšena 18-godišnja žena koja živi u socijalnom stanu u naselju za imigrante koje subvencioniše država

  • 1
Francuska policija, teroristički napad u Parizu ILUSTRACIJA, Foto: Tanjug/AP

Policija je na na jugu Francuske uhapsila četiri žene i devojčicu u okviru antiterorističke istrage i osnovane sumnje da se priprema teroristički napad na grad Monpelije.

Policija u regionu Ero potvrdila je hapšenja u gradu Bezjeu tokom protekle noći i danas saopštila da su francuska obaveštajna služba DGSI i nacionalno antiteorističko tužilaštvo preuzeli istragu, prenosi AP.

Prema rečima gradonačelnika Bezjea Rebera Menara u fokusu istrage je uhapšena 18-godišnja žena koja živi u socijalnom stanu u naselju za imigrante koje subvencioniše država, zbog osnovane sumnje da je planirala napad na susedni Monpelije.

Sa njom su uhapšene i njena majka i tri sestre od kojih je jedna maloletna, a komšije su potvrdile da se osumnjičena hvalisala da gleda video snimke Islamske države, izjavio je gradonačelnik Menar.

- Njeni susedi su zgroženi. Strepe da će zbog nje naselje i brojni muslimani koji u njemu žive od sada biti na lošem glasu - rekao je gradonačelnik Bezjea.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    4. april 2021 | 19:42

    Pa neka se ostali muslimani koji se boje loseg glasa sad lepo javno izjasne! Zbog ovakvih stvari im ni jednom ne verujem,jer protiv terorizma jos ni glas nisu digli,a gde bi jos i delima to pokazali???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA