Slucki: Ponašanje Kijeva vodi u jugoslovenski scenario

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je "otkrio konačni cilj svih nedavnih provokacija - prinudno pristupanje Ukrajine NATO, bez obzira na uzavrele tenzije unutarukrajinskog konflikta ili mišljenje ljudi, uključujući ljude iz Donbasa", naveo je predstavnik ruske dume

  • 8
Donjeck proglasio nezavisnost Foto: Tanjug/AP/lexander Ermochenko

Približavanje Kijeva članstvu u NATO neće značiti da će povratiti uticaj u Donbasu na istoku Ukrajine, ali može da izazove jugoslovenski scenario, rekao je danas predstavnik ruske Dume za spoljne poslove Leonid Slucki.

U razgovoru sa novinarima, Slucki je ocenio da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski "otkrio konačni cilj svih nedavnih provokacija - prinudno pristupanje Ukrajine NATO, bez obzira na uzavrele tenzije unutarukrajinskog konflikta ili mišljenje ljudi, uključujući ljude iz Donbasa", preneo je TAS S.

- Izjave Zelenskog da samo ulazak Ukrajine u NATO može da zaustavi rat u Donjecku i Luganskoj Narodnoj Republici, samo je šlag na tortu kampanje Kijeva o namernoj eskalaciji u Donbasu. Međutim, ovakav stav neće vratiti Donjeck i Lugansk pod uticaj Kijeva, naprotiv, može da izazove jugoslovenski scenario u Ukrajini - rekao je poslanik Dume, prenosi Tanjug.

Slucki je podsetio da je nedavno dete stradalo u Donbasu u napadu ukrajinskog drona.

- Da li smo čuli izvinjenja i saučešće od Kijeva? Naravno, ne. Naprotiv, režim iz Kijeva pušta lažne vesti i trči kod svojih zapadnih dobrotvora, moli da se priključi Alijansi.

Umesto što ohrabruje Kijev, Zapad mora čvrsto da insistira na implementaciji sporazuma iz Minska i Pariza, u kojem je učestvovala Ukrajina, ne Rusije. U suprotnom, ceo proces unutar-ukrajinskog pitanja će doći u ćorskokak - zaključio je Slucki.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jura pokatoliceni srbin

    6. april 2021 | 18:14

    Stati na put nato fasistima.

  • nikolas

    6. april 2021 | 18:33

    OCITO JE DA NATO ZELI RAT U EVROPI !!!

  • TOLE

    6. april 2021 | 18:57

    Nista novo za ukraince, tako su isto bili i uz hitlera i njegove idiote. Guraju kauboji sve druge prema Rusiji i Kini, nadam se da im Putin i Kinezi stanu na rep.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA