Direktor SZO otkrio za koliko vremena bi korona mogla da bude pod kontrolom

- Pandemija KOVID-19 daleko je od svog kraja, ali imamo mnogo razloga za optimizam - kazao je Gebrejesus

  • 6
Tedros Adhanom Ghebreyesus, Tedros Adhanom Gebrejesus. Tedros Adanom Gebrejesus, Foto: Tanug/AP

Direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adanom Gebrejesus poručio je danas da problem sa pandemijom korona virusa nije još rešen, ali da može da se stavi pod kontrolu za nekoliko meseci proverenim merama u zaštiti javnog zdravlja.

Rojters prenosi da je Tedros na današnjoj konferenciji za novinare saopštio da i u SZO željno očekuju da se društva i ekonomije ponovo otvore, a putovanja i trgovina nesmetano nastave, ali da su trenutno jedinice za intenzivnu negu bolnica u mnogim zemljama preplavljene i da ljudi umiru i da je to u potpunosti moguće izbeći, prenosi Tanjug.

- Pandemija KOVID-19 daleko je od svog kraja, ali imamo mnogo razloga za optimizam. Pad broja novih infekcija i smrtnih slučajeva tokom prva dva meseca godine pokazuje da se ovaj virus i njegove mutacije mogu zaustaviti - naglasio je direktor SZO, navodi agencija.

Tedros je rekao i da se povećani prenos ove infekcije u najvećoj meri odvija zbog zbunjenosti i nedoslednosti u sprovođenju mera za zaštitu javnog zdravlja.

Video: Manji broj prijema u Areni, ali sve teže kliničke slike

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zac

    12. april 2021 | 20:56

    Ako znaju kraj znali su i pocetak,mnogo dobro isplanirano,veliki bogatasi postali su jos bogatiji a siromasni jos siromasniji.

  • Zorn

    12. april 2021 | 19:06

    Nisi se odavno oglasavao gospodine i otkrivao

  • Mm

    12. april 2021 | 18:50

    Ovo je igra bez granica!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA