≫ 

Muško, žensko ili X: Još jedna država dala opciju da na dokumentima pol bude neodređen

Nova oznaka „X“ ukazivaće na to da pol osobe nije određen

  • 3
pol, transseksulanost Foto: Pixabay/geralt

Američka država Nju Džerzi, kao i prethodno 19 država i Vašington, odlučila je dozvoli oznaku „X“ za pol na vozačkim dozvolama i drugim dokumentima.

Dodatna rodna opcija zvanično je stavljena na raspolaganje u skladu sa delom zakona donesenog 2018. godine, kako bi se stanovnicima omogućilo da lakše promene rodnu identifikaciju, objavila je u ponedeljak Komisija za motorna vozila Nju Džerzija (MVC), prenosi CNN.

Nova oznaka „X“ ukazivaće na to da pol osobe nije određen, što je olakšica za one koji se identifikuju kao nebinarni ili za one koji se ne identifikuju kao muškarci ili žene. Oznaku „X“ mogu da koriste i stanovnici koji ne žele da im pol bude naveden u dozvoli ili drugoj identifikaciji.

Promena je prvobitno bila planirana za kraj 2020. godine, ali je odložena zbog pandemije, saopštila je Komisija.

Raznolikost i inkluzija su ključne vrednosti za Nju Džersi i za sve nas u MVC-u -  rekla je glavna administratorka Sju Fulton.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bhm

    26. april 2021 | 03:21

    Hahahaha,gledam veceras Oskara i VIDIM da je Amerika u slobodnom padu ka propasti!Živi bili pa videli,građanski međurasni i verski rat na Americkom kontonentu je neizbežan!Uz trulu ekonomiju koja je na aparatima i koja se vestacki održava u životu sa milijardu drugih problema,koronom,Bajdenom i svim ostalim haosima koji ih lome,Amerika nema budućnost!Bolje nisu ni zaslužili...

  • Nina

    26. april 2021 | 08:24

    Kakav bre neodređen pol!? Pogledaš šta ima u gacama i to je sto je!

  • Бода

    26. april 2021 | 01:36

    УЖАС !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA