≫ 

Korona virus kosi Indiju: Vlasti naredile seču drveća u parkovima za masovne kremacije

Korona virus se širi rekordnom brzinom u Indiji, bolnice, koje su ostale bez rezervi medicinskog kiseonika, mole dobavljače za pomoć

  • 0
Indija, kremacija umrlih od korona virusa Foto: Tanjug/AP

Zbog ogromnog broja preminulih kovid pacijenata u Nju Delhiju, vlasti su naredile da se seče drveće u parkovima kako bi se obezbedilo gorivo za masovne kremacije, javlja AP.

U Nju Delhiju i u drugim gradovima u Indiji kolone ambulantnih vozila čekaju u redu da preminule transportuju do krematorijuma, a na grobljima ponestaje slobodnih mesta za sahrane, prenosi AP.

Korona virus se širi rekordnom brzinom u Indiji, bolnice, koje su ostale bez rezervi medicinskog kiseonika, mole dobavljače za pomoć, a ožalošćeni ljudi na ulici oplakuju svoje najbliže koji su preminuli čekajući da budu primljeni u bolnice.

Pretrpana groblja i krematorijumi su užasavajući simbol trenutne krize, ali i pokazatelj da je zdravstevni sistem u Indiji u kolapsu. U bolnicama se sve češče događa da jedan krevet dele po dva, a ponekad i po tri kovid pacijenta, preneo je AP.

U trci sa vremenom, vlasti nastoje da nabave dodatne krevete, respiratore i rezerve medicinskog kiseonika.

Video: Jezive scene tik uz naselje: Na ovom mestu spaljuju 100 tela korona žrtvi dnevno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA