≫ 

Sukob na svetom mestu: Muslimani bacali kamenje i predmete, policija u Al Aksi odgovorila mecima

Džamija Al Aksa je treće po važnosti mesto za muslimane, a nalazi se na Hramovnoj gori, veoma važnom verskom lokalitetu i za Jevreje i za hrišćane

  • 1
Izrael, protest

Foto: Tanjug/AP

Palestinski vernici sukobili su se danas sa izraelskom policijom u jerusalimskoj džamiji Al Aksa u danu kada su višednevne tenzije između Izraela i Palestinaca oko Jerusalima ponovo porasle, javlja AP.

Sukobi su izbili kada se veliki broj pripadnika izraelske policije rasporedio oko džamije, dok su muslimani klanjali večernje molitve u Al Aksi tokom svetog meseca Ramazana, a video snimci sa lica mesta pokazuju da su vernici bacali stolice, kamenje i druge predmete prema policiji koja je odgovorila otvaranjem vatre.

Palestinska služba Crvenog polumeseca saopštila je da su u sukobima sa policijom na ovom i drugim mestima u Jerusalimu povređene 53 osobe, da je 23 lica hospitalizovano i da je većina zadobila ozlede gumenim mecima i od šok bombi koje su izraelske snage koristile.

Ovi sukobi su se nastavili na današnji incident u kojem su izraelske snage ubile dvojicu Palestinaca, nakon što su tri muškarca otvorila vatru na izraelsku bazu na okupiranoj Zapadnoj obali.

Džamija Al Aksa je treće po važnosti mesto za muslimane, a nalazi se na Hramovnoj gori, veoma važnom verskom lokalitetu i za Jevreje i za hrišćane, navodi AP.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA