• 0

Engleska u procesu posetepenog ukidanja mera: Uskoro okupljanje u zatvorenom prostoru

Pabovi, kafići i restorani moći će da ugoste kupce u zatvorenom, takođe prvi put u poslednjih nekoliko meseci uz poštovanje određenih pravila

  • 0
Velika Britanija korona virus kafić

Foto: Tanjug/AP

Engleska će nastaviti sa planovima da dodatno ublaži protivpandemijska ograničenja 17. maja, uključujući omogućavanje ljudima da se sastaju u zatvorenom, zahvaljujući povoljnim podacima o infekcijama i vakcinama, saopštila je vlada.

Zemlja je u procesu postepenog ukidanja poslednjeg zaključavanja, u skladu sa planom od četiri koraka predstavljenim u februaru, javlja Rojters, a prenosi Tanjug.

U trećem koraku plana, kako je istaknuto kada je prvi put najavljen, ljudima će biti dozvoljeno da se sastaju u zatvorenom prostoru prvi put posle nekoliko meseci, u grupama do šest ljudi ili dva puna domaćinstva zajedno.

Pabovi, kafići i restorani moći će da ugoste kupce u zatvorenom, takođe prvi put u poslednjih nekoliko meseci uz poštovanje određenih pravila.

Ostala zabavna, ugostiteljska i sportska mesta u zatvorenom takođe će moći da nastave sa aktivnostima.

Džonsonova kancelarija u Dauning stritu saopštila je da su najnoviji podaci o vakcinaciji protiv kovida, infekcijama, hospitalizacijama i smrtnim slučajevima, kao i o riziku koji predstavljaju nove varijante, uzeti u obzir pri odluci da se krene dalje sa trećim korakom.

- Podaci odražavaju ono što smo već znali. Nećemo dozvoliti da nas virus pobedi - rekao je Džonson, saopšteno je iz Dauning strita.

Vlada je već potvrdila prošle nedelje da će međunarodna putovanja moći da se nastave 17. maja, mada i dalje sa ozbiljnim ograničenjima, osim za nekolicinu zemalja.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima