• 11

SZO mogla da spreči "eksploziju" korona virusa u svetu, prekasno doneli jednu odluku?

, Telegraf

Nezavisni panel u svom izveštaju navodi da je širenje pandemije moglo da bude zaustavljeno da SZO ranije proglasilo vanrednu situaciju

  • 11
Mapa Evrope, zone zemalja, korona virus

Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Shutterstock

Svetska zdravstvena organizacija trebalo je pre 30. januara 2020. godine da proglasi globalnu opasnost od korona virusa i da preporuči zabranu putovanja kako bi se sprečilo širenje korona virusa, zaključak je nezavisnog panela koji je ispitivao način rukovođenja pandemijom.

U izveštaju se navodi da je februar 2020. godine "izgubljen mesec" jer mnoge zemlje nisu uspele da uvedu stroge mere koje bi sprečile dalje širenje virusa.

Panel je pozvao na reforme organizacija kako se ovakvi propusti ne bi događali ubuduće.

Prilikom predstavljanja izveštaja "Kovid-19: Neka ovo bude poslednja pandemija", Elen Džonson, potpredsednica panela i rekla je da je "situacija u kojoj smo danas mogla da bude sprečena".

- Ovo je posledica kašnjenja u pripremi i odgovoru - navela je ona.

- Virusu SARS-CoV-2, koji je krenuo u Vuhanu 2019. godine, omogućeno je da se razvije u "stravičnu pandemiju"  koja je ubila više od 3,4 miliona ljudi i uništila svetsku ekonomiju - navodi se u izveštaju.

Video: Stevanović: KBC Zvezdara prelazi u non-kovid, sledeće nedelje Mišović

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SZO

    je ta koja je jedna od glavnih pokretaca ovog ludila, finansirana od strane globalista. Sto vise ludila, SZO i njene gazde zadovoljno trljaju ruke...

  • Tice

    Dali je korona lupila samar celom svetu, ako se brani nemocno? Dzabe silno gvozdje, avioni i kamioni !!

  • Kole

    Fasisti

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima