≫ 

Snimak rušenja solitera u Gazi uživo: Reporter priča, a miran deo grada u trenu postaje pravi pakao

Prema pisanju izraelskih medija u ovoj zgradi živelo je više palestinskih porodica, a kako saznajemo ona je bila i sedište nekoliko medijskih kuća

  • 18

Dramatičan snimak rušenja solitera u Gazi zabeležen je u prenosu uživo na televiziji BBC.

Reporter Adnan Elburš nije ni bio svestan šta se dešava iza njegovih leđa, a TV ekipa nastavila je prenos uživo dok se zgrada urušavala do temelja.

Soliter je precizno pogođen sa nekoliko strana i ovaj najpre miran deo grada u trenu je postao pravi pakao.

Snimak je načinjen u čevtrtak, a upravo rušenje ovog solitera dolilo je ulje na vatru na sukob koji je proteklih dana postao sve dramatičniji.

Prema pisanju izraelskih medija u ovoj zgradi živelo je više palestinskih porodica, a ona je bila i sedište nekoliko medijskih kuća.

Jutros su, takođe, nastavljeni sukobi. Izraelski avioni rano su napali pojas Gaze, a Hamas je uzvratio raketama.

 

Američki i arapski diplomati pokušavaju da pronašu način da se sukob, koji traje već šesti dan, smiri.

Palestinske vlasti potvrdile su da su najmanje četiri osobe poginule danas u jednom od nekoliko vazdušnih udara na sever Gaze, kao i da su izraelski avioni uništili jednu džamiju, prenosi Rojters.

Sirene su se danas oglasile i u više gradova na jugu Izraela upozoravajući na raketni napad iz Gaze, a Hamas je preuzeo odgovornost za lansiranje ovih raketa.

Nema naznaka da bi sukob mogao da se smiri i broj žrtava se svakog dana povećava...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    15. maj 2021 | 11:45

    I ovo kao nije režirano? Pa ovo je klasično kontrolisano rušenje, koje je nemoguće izvesti sa raketama. Obaška što bi se video trag dolaska rakete. Ko i zašto, e to je već drugo pitanje. Imate primer našeg "Ušća" iz '99.-te. Pogodili ga sa više raketa i nisu ga srušili. Avalski toranj je druga vrsta konstrukcije i zato je bilo moguće srušiti ga.

  • Kibo

    15. maj 2021 | 11:20

    Meni se cini da je soliter miniran,a ne pogođen.

  • A reporter slučajno baš tu?

    15. maj 2021 | 12:36

    Kao i Markale. Pola sata pre dešavanja na Markalama sijaset kola opremljenih kamerama, reporteri su uz put snimali, išlo je u pravcu centra grada. Ispred nih je prošlo 5 kamiona sa ceradama koje su na zadnjem kraju lepršale. Ti isti kamioni su posle kupili mrtve na Markalama. Svratila sam kod poznanika i pitala šta se dešava. Još se ništa nije dogodilo. Produžila sam kući i pitala ukućane isto to. Odgovor je opet bio ništa. Iznenađenje je bilo što smo imali struju, jer je danima pre toga nije bilo. Ispričala sam šta sam videla. Gledali smo nešto na TV-u, kad je program prekinut zbog saopštenja da su upravo Markale granatirane. Tvrdila sam da su sva ta reporterska kola i kamioni koji se vide na ekranu prošli pre više od pola sata. Pre 12 časova, a Markale su bombardovanje oko 12:20. Svi su mi rekli da ćutim o tome, jer zbog toga ode glava. Čak su me i oni prijatelji, Srbi, zvali i rekli da nikom ne pričam o tome. Tvrdim da je i ovo namešteno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA