Manijak se ušunjao u kuću, oteo dečaka (4), a onda ga izbo na ulici: Vratio se i po blizanca

Braun se sumnjiči da je u subotu oko 5 sati ujutru oteo Keša Gernona, a potom ga izbo nožem i njegovo telo bacio na ulicu. Nakon toga ponovo se ušunjao u kuću i pokušao je da otme Kešovog brata Kartera

  • 6
Darin Braun Foto: Dallas Jail County

Darin Braun, koji je osumnjičen da je prošle subote oteo, a potom na ulici u Dalasu ubio četvorogodišnjeg dečaka, par sati nakon ubistva pokušao je da otme i njegovog brata blizanca.

Braun se sumnjiči da je u subotu oko 5 sati ujutru oteo Keša Gernona, a potom ga izbo nožem i njegovo telo bacio na ulicu. Nakon toga ponovo se ušunjao u kuću i pokušao je da otme Kešovog brata Kartera.

U video snimku koji je objavio Daily Mail vidi se trenutak u kojem Braun stoji nad krevetićem malog Kartera, a snimak je nastao dva sata nakon što je Keš izboden na ulici. Na snimku se vidi kako Braun spušta ruku i dodiruje dečaka koji se tada promeškoljio u krevetiću, ali potom, uznemiren zvukom, beži iz sobe ostavljajući mališana da spava.

U utorak je medicinski tim iz Dalasa otkrio da je Keš preminuo od više uboda. Policija je ranije rekla da se čini da su mu rane nanesene oštrim predmetom.

Kako prenose mediji, dva brata su bila smeštena u sobi u zadnjem delu kuće u ulici Sadlridž drajv. Prvi snimci nadzornih kamera prikazuju Brauna koji ulazi u sobu u majici sa kapuljačom i sa rancem na leđim i posmatra dvojicu dečaka. Nakon kraćeg premišljanja povlači pokrivač i gleda kog brata da uzme. Na kraju podiže Keša, a čim se dete probudilo, sa njim u naručju je istrčao iz sobe.

Nekih sat i po kasnije Keš pronađen mrtav u jednoj ulici. Dete je pronašla žena koja se tuda šetala. Gotovo istovremeno kamere su snimile Brauna kako se vraća u sobu blizanaca i gleda u drugog brata koji je i dalje spavao.

U trenutku otmice u kući je bila Monika Šerod (39), devojka oca dečaka. Ona je preuzela brigu o deci nakon što je njihov otac nestao u martu. Šerod je identifikovala Brauna policiji nakon što je rano u subotu pogledala sigurnosne snimke otmice. Ona veruje da je Braun ušao u kuću kroz otključana vrata od garaže.

Ona je rekla i da je Braun porodici bio poznat kao brat prijatelja njenih starijih sinova, ali rekla je da ne zna zašto bi otimao malu decu.

- Drugi snimak prikazuje kako se vraća u 7 sati ujutro. Činilo se da ga je neko uplašio. Jeziva mi je pomisao da se vratio po Kartera - rekla je Monika.

Ona je rekla da su svi u kući spavali kada je Keš otet iz kreveta.

- Keš me obično ujutru budi, ali tog dana nije. Kada sam ustala, primetila sam da ga nema i pozvala policiju. NIsam ni znala da ga je neko uzeo. Pomislila sam da je izašao napolje. Onda sam pogledala snimke nadzorne kamere i shvatila da je otet - rekla je Monika.

Žena koja je pronašla beživotno telo dečaka rekla je da je mislila da je u pitanju pas.

- Ovde ima puno lutalica, i mislila sam da leži pas. Nazvala sam mamu, jer jedino što sam u početku mogla da vidim bila je kosa. Rekla sam: "Mama, čudno je, ne miče se". Kako sam se približavala, tako sam shvatila - rekla je žena.

Kada je shvatila da gleda u telo mališana, počela je da vrišti.

- Zvala sam policiju, i Hitnu pomoć. Tražili su od mene da priđem telu za slučaj da je dečak još živ... Videla sam kako mu mravi puze po bosim nogama, na licu mu je bila krv. Nije imao cipele, čarape, majicu, ništa od toga. Na sebi je imao samo gaće. Samo se sećam tih mrava na dnu stopala te bebe - rekla je potresena žena.

U prvi mah njoj nije palo napamet da je dete ubijeno. Pomislila je da su dete napale lutalice, ili da ga je neko možda slučajno udario kolima pa pobegao.

- Ostala sam s njim dok nije došla policija, nije bilo šanse da ostaviti tu bebu. Bio mrtav ili živ, jednostavno nisam mogla da ga napustim. Bojala sam se da će ga neko slučajno pregaziti - rekla je ona.

Nakon ubistva, majka blizanaca Melinda Sigrou je ponovo sa svojim sinom Karterom. Ona je, navodno, već nekoliko meseci pokušavala da pronađe dečake, koji su bili predati ocu. Otac mališana, koji nije imenovan, iznenada je nestao u martu i svojoj devojci Moniki je ostavio dečake. Ona je preuzela brigu o njima, ali se otac nikad nije vratio.

Majka mališana je rekla da nije ni znala da su dečaci ostavljeni kod Monike, niti je Monika znala da ona traga za njima.

Osumnjičenom Braunu je određen pritvor i kaucija u visini od 1,5 miliona dolara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA