≫ 

Indijski soj korona virusa se približio Srbiji: Potvrđena dva slučaja u Mađarskoj

Jedan od dvoje pacijenata već se oporavio od bolesti

  • 9
korona virus, koronavirus, bolnica, lekar Foto: Tanjug/AP

Mađarska je identifikovala dva slučaja varijante korona virusa koja je prvi put otkrivena u Indiji, saopštile su danas zdravstvene vlasti.

- Indijski soj je prisutan u Mađarskoj, a prema mišljenjima eksperata, ne možemo da isključimo mogućnost novog talasa pandemije - rekao je zamenik ministra i šef vladine radne grupe za vakcinaciju Ištvan Ðerđ na konferenciji za novinare, prenosi Rojters.

Direktorka Nacionalnog zdravstvenog centra Sesilija Miler dodala je da se jedan od dvoje pacijenata već oporavio od bolesti, a da potraga za kontaktima nije uspela da utvrdi kako su oni zaraženi, pošto niko od njih nije nedavno boravio u inostranstvu.

Mađarska je teško pogođena pandemijom kovid-19, a prema podacima američkog Univerziteta Džons Hopkins, to je država sa najviše smrtnih slučajeva na 100.000 ljudi, ali je trenutno epidemiološka situacija dosta povoljnija zbog ubrzane kampanje vakcinacije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sneža

    28. maj 2021 | 13:29

    Dirigovani loboratorijski virus tacno se zna kad ce broj zarazenih krenuti da se povecava a kad ce krenuti da se smanjuje i to ce sve tako ici dok se narod cele planete ne osvesti i tom cirkusu kaze dosta je vise a sve ucesnike posalje gde im je i mesto.

  • Veteran

    28. maj 2021 | 13:43

    Idemo nove mere.

  • Boža zemunac

    28. maj 2021 | 13:29

    Idi. Sav sam se naježio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA