≫ 

Crno more upravo je blokirano: Tanker se zaglavio u Bosforu, turske vlasti na nogama

Plovilo ima kvar na sistemu za upravljanje

  • 3
TURSKA ISTANBUL DOLMABAHCE Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Pomorski saobraćaj u moreuzu Bosfor danas je blokiran u oba smera pošto je tanker skrenuo sa rute i krenuo ka obali. Kako javljaju turski mediji u Istanbulu pomorski saobraćaj je stopiran.

Tanker koji prevozi naftu iz za sad nepoznatih razloga krenuo je sa puta i krenuo prema obali. Zaustavio se na nekih 300 metara od obale u blizini istanbulske četvrti Lenikoi, javila je turska televizija NTV.

Kako je saopšteno tanker koji prevozi naftu je doživeo kvar na sistemu za upravljanje i plovilo je moralo hitno da se zaustavi.

U pomoć je pozvano osam remorkera koji se trude da brod odvuku na sigurno i da se moreuz Bosfor ponovo osposobi za saobraćaj.

Podsetimo, nedavno se u žiži javnosti našao Suecki kanal, koji je danima bio blokiran zbog broda koji se u njemu preprečio.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Opet ja

    28. maj 2021 | 21:04

    Nedavno brod blokirao suecki kanal sada blokiran bosfor nesto se tu valja iza brega

  • Baja

    29. maj 2021 | 11:26

    Japancu u Sueckom kanalu moraju platit miliardu da brod isplovi, koliko ce Zadar i komsije turcima da odrese kesu, ce vidimo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA