• 9

Fejsbuk blokirao Trampov nalog na dve godine: Kada suspenzija istekne, svaku grešku pratiće sankcije

, Telegraf

Nalog bivšeg predsednika suspendovan je od januara, nakon napada na Kapitol u kom je velik broj Trampovih pristalica jurišala na Kongres u pokušaju da poništi predsedničke izbore 2020. godine. Kompanija je tada suspendovala Trampove naloge na Fejsbuku i Instagramu zbog postova u kojima se činilo da hvali postupke izgrednika, rekavši da njegovi postupci predstavljaju prevelik rizik da bi mu bilo dozvoljeno da ima naloge na platformi

  • 9
Donald Tramp, Facebook, Fejsbuk

Foto: Pixabay, Tanjug/AP, Printskrin: Facebook/Donald J. Trump

Nalog Donalda Trampa na Fejsbuku suspendovan je na dve godine. Ovu dugo očekivanu odluku objavila je sama kompanija, nakon višemesečke rasprave o budućnosti bivšeg predsednika na društvenim mrežama.

- S obzirom na ozbiljnost okolnosti koje su dovele do suspenzije gospodina Trampa, verujemo da su njegovi postupci predstavljali ozbiljno kršenje naših pravila koja zaslužuju najvišu kaznu dostupnu prema novim protokolima o izvršenju. Suspendujemo njegove naloge na dve godine, stupajući na snagu od datuma početnog ukidanja naloga 7. januara ove godine - rekao je u petak Nik Kleg, Fejsbukov potpredsednik za spoljne poslove.

Iz Fejsbuka su istakli da će na isteku perioda suspenzije sarađivati sa stručnjacima na proceni rizika za javnu bezbednost koji predstavlja vraćanje Trampovog naloga.

- Procenjivaćemo spoljne faktore, uključujući slučajeve nasilja, ograničenja mirnog okupljanja i druge markere građanskih nemira. Ako utvrdimo da i dalje postoji ozbiljan rizik za javnu bezbednost, produžićemo ograničenje na određeni vremenski period i nastavićemo da ponovo procenjujemo dok ne utvrdimo da nema rizika - dodaje Kleg.

On napominje da će se, kada se ukine zabrana korišćenja naloga, pokrenuti "strogi set sankcija koje brzo eskaliraju" ako Tramp ponovo prekrši politike korišćenja Fejsbuka.

Današnja odluka doneta je samo nekoliko nedelja nakon doprinosa nadzornog odbora Fejsbuka, nezavisnog savetodavnog odbora akademika, medijskih ličnosti i bivših političara, koji je početkom maja preporučio da se Trampov nalog ne vraća.

Međutim, nadzorni odbor je konačnu odluku o Trampovoj sudbini vratio samom Fejsbuku, dajući kompaniji šest meseci da donese konačnu odluku.

Nalog bivšeg predsednika suspendovan je od januara, nakon napada na Kapitol u kom je velik broj Trampovih pristalica jurišala na Kongres u pokušaju da poništi predsedničke izbore 2020. godine. Kompanija je tada suspendovala Trampove naloge na Fejsbuku i Instagramu zbog postova u kojima se činilo da hvali postupke izgrednika, rekavši da njegovi postupci predstavljaju prevelik rizik da bi mu bilo dozvoljeno da ima naloge na platformi.

Nakon nereda na Kapitolu Tramp je suspendovan na nekoliko glavnih internet plaftormi, uključujući Tviter, Jutjub i snepčet. Svoju zabranu je Tviter tada učinio trajnom.

Video: Srušen Trampov kazino: Atlantik siti ostao bez obeležja

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ЗБ

    Шта је то "амерички сан"? Да униште Русију и несметано завладају Светом. Да сви народи раде за њих као робови, а они да живе на високој нози. Штампају безвреди долар и фиктиван новац у виду пластичних картица. Да читав Свет буде под хипотеком. Али ! Порасла и Кина . А ми срби , још недресирани у срцу Европе. Дакле, ко ће угасити светло ?

  • Deki

    Zbogom demokratijo!!!!!!!

  • Viki

    Tramp je bio protiv SZO, najvece svetske bande i osvecuju mu se.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima