≫ 

Netanjahu: Dogodila se najveća izborna prevara u istoriji, nova koalicija namerava da me smeni

Ove optužbe su izrečene neposredno nakon što je načelnik izraelske službe državne bezbednsoti javno upozorio na mogućnost izbijanja političkog nasilja u zemlji

  • 4
Benjamin Netanjahu, Benjamin Netanyahu Foto: Tanjug/AP

Predsednik Vlade Izraela Benjamin Netanjahu danas je izjavio da je novoformirana politička koalicija koja namerava da ga smeni s premijerskog položaja nastala kao rezultat "najveće izborne prevare" u istoriji demokratije.

Netanjahu svoje optužbe zasniva na neispunjenim predizbornim obećanjima Naftalija Beneta, nacionaliste koji bi trebalo da ga smeni na položaju predsednika Vlade Izraela, ističući da je Benet prošle srede najavio koalicioni savez sa liderom opozicije, centristom Jairom Lapidom iako je uoči izbora obećavao da se neće udruživati sa levičarima, centristima i arapskim strankama.

Ove optužbe su izrečene neposredno nakon što je načelnik izraelske službe državne bezbednsoti javno upozorio na mogućnost izbijanja političkog nasilja u zemlji, prenosi Rojters.

Iako nije definitivno određen datum izjašnjavanja u izraelskom parlamentu Knesetu o novoj vladi, očekuje se da će se to dogoditi na zasedanju 14. juna, dodaje britanska agencija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pozdrav od Bajdena

    7. jun 2021 | 15:40

    Ako se to dogodilo u americi što ne bi i u izraelu. Svet je zreo za 3. svetski rat. Anarhija na sve strane

  • nikola

    7. jun 2021 | 06:44

    Ma idi bre neces valjda da vladas dozivotno kao komunisti.Dosta vise.

  • Dragan

    7. jun 2021 | 01:08

    Diktator si ima ih jos dosta u svetu i evropi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA