≫ 

Pojavio se snimak stravičnog pada gondole u Italiji: Tragedija koja je odnela 14 života

Preživeo je samo 5-godišnji dečak Ejtan Biran, a stradali su i njegovi roditelji, brat i baka i deka; posle tragedije, privedeno je troje ljudi

  • 0
Italija, kabina pala sa žičare Foto: Tanjug/AP

Tri nedelje nakon stravične nesreće u Italiji, mediji su objavili snimak pada gondole koja povezuje grad Stresa na obali jezera Mađore i planinu Motarone u regionu Pijemont. Poginulo je 14 osoba, od među kojima je pet Izraelaca, mladi par i dete (2).

Preživeo je samo 5-godišnji dečak Ejtan Biran, a stradali su i njegovi roditelji, brat i baka i deka. Posle tragedije, privedeno je troje ljudi.

Snimak od 19 sekundi pokazuje da se kabina žičare normalno penje.

Međutim, kada je došla do vrha trebalo je da se spoji sa stanicom, ali je kabina naglo krenula nadole, odvojila se od užeta i pala na zemlju.

Protiv više zvaničnika firme koja upravlja žičarom vodi se krivični postupak zbog sumnje da su namerno deaktivirali sistem za hitno kočenje. Uhapšen je vlasnik firme koje je upravljala žičarom, kao i izvršni i tehnički direktor.

Istražitelji su otkrili da je sistem sigurnosnog kočenja bio "namešten" kako bi se izbeglo kašnjenje žičare.

Poginuli su: Amit Biran (30) sa suprugom Tal Peleg (26) i sinom Tomom Biranom (2), bračni par Barbara Koen Koniski (71) i Icak Koen (82), Šahaisavandi Mohamadreza (23), Serena Kosentino (27), Silvija Malnati (26), Alesandro Merlo (29), supružnici Vitorio Zorloni (54) i Elizabeta Persanini (28) sa sinom Matijom Zorlonijem (5), kao i supružnici Gasparo Angelo Vito (45) i Roberta Pistolato (40).

Tomov brat Ejtan (5) jedini je preživeo tragediju.

Video: Snimci poplavljene Venecije usnimljeni iz vazduha

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA