Talačka kriza u Nigeriji ne jenjava: Oteta učenica pronađena mrtva, sedmoro spašeno

Ovo kidnapovanje je bilo treća velika otmica iz škola na severozapadu Nigerije u skorije vreme - naoružane bande otimaju decu i traže otkup

  • 0
Nigerija škola otmica

Foto: Tanjug/AP

Učenica koja je bila među otetim đacima škole na severozapadu Nigerije pronađena je mrtva, saopštila je danas vojska, dodavši da je spasila pet učenika i dva nastavnika, javio je Rojters.

Naoružani napadači su upali u školu u saveznoj nigerijskoj državi Kebi usred dana u četvrtak, u najnovijem slučaju brojnih kidnapovanja u regionu.

Nastavnik škole je rekao da je više od 80 đaka oteto, dok je policija rekla da je kidnapovano pet nastavnika, ne navodeći koliko je učenika oteto.

Učenica je pronađena mrtva u šumi, dok je vojska tražila kidnapere, saopštio je portparol nigerijske vojske Onijema Nvačukvu.

Spaseni đaci i nastavnici su pušteni nakon razmene vatre u ranim jutarnjim časovima.

- Vojska je za petama kidnaperima sa ciljem da spasi preostale osobe koje su još u zarobljeništvu - kazao je Nvačukvu.

Uz podršku vazdušnih snaga Nigerije, vojska je uspela da spasi 800 ukradene stoke, dodaje se u saopštenju vojske.

Ovo kidnapovanje je bilo treća velika otmica iz škola na severozapadu Nigerije u skorije vreme - naoružane bande otimaju decu i traže otkup.

Više od 800 đaka je oteto iz škole u tom regionu od decembra.

Neimenovani učitelj iz škole je izjavio za Rojters da je rukovodstvo ove obrazovne ustanove dobilo upozorenje o mogućoj otmici, ali je odlučilo da ne zatvara objekat.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA