≫ 

Incident u Crnom moru: Ruska flota ispalila hice upozorenja ka britanskom razaraču

Rusi navode da su brodovi za kontrolu granice morali da ispale upozoravajuće metke kako bi sprečile kršenje ruske granice

  • 24
HMS Defender, britanski razarač Foto: Shutterstock

Britanski razarač prešao je danas tri kilometra u teritorijalno more Rusije u blizini rta Fiolent i zaustavila ga je Crnomorska flota i Granična služba, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane. U međuvremenu, oglasilo se i Ministarstvo odbrane Velike Britanije koje je demantovalo  ruske navode.

U 11.52 časova, razarač britanske mornarice "Defender", koji je plovio u severozapadnom delu Crnog mora, prešao je državnu granicu Ruske Federacije i ušao tri kilometra u teritorijalno more u blizini rta Fiolent, preneo je Tass.

Ruska crnomorska flota, zajedno sa Graničnom službom Federalne službe bezbednosti (FSB) Rusije, zaustavila je kršenje ruske državne granice od strane razarača "Defender" britanske mornarice, navodi se u saopštenju.

Ruski brodovi za kontrolu granice morali su, kako je saopšteno, da ispale upozoravajuće metke kako bi sprečile kršenje ruske granice.

Brod granične službe ispalio je hice upozorenja u 12.06 i 12.08 časova, navedeno je saopštenju Ministarstva.

Istovremeno dva ruska Su-24M izvele su let iznad razarača, kao da se spremaju za napad.

- U 12:06 i 12:08 ispaljeni su hici upozorenja sa plovila. U 12.19 časova je Su-24M izveo napad upozorenja koristeći 4 OFAB-250 na ruti kretanja Defendera - ističe se u saopštenju.

Međutim, Britanci kažu da nije došlo do ispaljivanja hitaca upozorenja. Oni dodaju i da je brod plovio u ukrajinskim vodama.

Video: Rusi zagrmeli... ali bukvalno: Slovenska i pravoslavna mornarica lansirala hiperzvučnu raketu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tadej

    23. jun 2021 | 14:02

    Šta će britanski brod tamo? Love ribu možda? Provociraju imperijalisti i ispituju dokle mogu da jedu ... Trebalo je tu gvožđuriju potopiti za nauk drugima.

  • Kraljevčanin

    23. jun 2021 | 13:57

    A šta ti britanci čackaju ruse uopšte, sto provociraju. Ja bih na mestu rusa pustio unutra i potopio pa dođite opet. Rusi su još džentlamenski upozorili i sad su rusi problem a ne britanci.

  • Đura

    23. jun 2021 | 14:08

    Teraj te hoštaplere napolje!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA