≫ 

Malog Nikolu pustili iz bolnice: Sumnjive okolnosti nestanka dečaka, otkud mu sandale na nogama?

* Prema prvim informacijama protiv roditelja neće biti pokrenuta istraga * Italijanski novinar dete našao na dnu jaruge * Mališan proveo noć u bolnici, jutros je otpušten kući

  • 1
Nicola Tanturli, Nikola Tanturli, dečak, Italija

Foto: Tanjug/AP

Nikola Tantruli, mališan iz Italije koji nema ni dve godine, a koji je pronađen nakon višesatne potrage u četvrtak je otpušten iz bolnice.

Mališan je pronađen u sredu, zahvaljujući novinaru koji je poslat na teren da izveštava o njegovom nestanku.

Nikola je bio nestao u ponedeljak. Poslednji put je bio viđen u svom krevetu u sobi u ponedeljak uveče, kada su ga roditelji smestili na spavanje. O nestanku je potom obaveštena policija, koja je odmah krenula u potragu za mališanom, od kojeg duže od 35 sati nije bilo ni traga ni glasa.

Dete je pronađeno zahvaljujući novinaru Đuzepeu di Tomasu, koji je po nalogu urednika krenuo ka Nikolinoj kući, kada je usput čuo neobične zvukove koji su dopirali sa dna klisure. On je odmah obavestio policiju o neobičnim zvukovima koje je čuo, preneli su mediji.

Karabinjeri su odmah stigli na teren i komandant Danilo Cicareli spustio se niz jarugu duboku 25 metara, misleći da je u pitanju povređena životinja.

- Čuo sam jake jecaje i sve vreme sam očekivao da je u pitanju životinja, umesto toga video sam uplakanog dečaka koji je dozivao majku - rekao je komandant na konferenciji za novinare.

U bolnici mu konstatovane lakše povrede

 

Nikola je odmah prebačen u bolnicu gde je ustanovljeno da mališan ima lakše povrede. Nakon što je noć proveo u bolnici, on je jutros otpušten kući.

Sa dečakom je sve vreme u bolnici bila i njegova majka.

- Dete je zadržano tokom noći u bolnici iz predostrožnosti i obavljeni su neophodni pregledi. Dečak je u dobrom stanju, ima manje ogrebotine i masnice - saopštili su iz bolnice u Firenci.

Nicola Tanturli, Nikola Tanturli, dečak, Italija

Foto: Tanjug/AP

Kako su naveli, majka se nije odvajala od dečaka.

- Jeo je kao mali vuk. Mališan je samo jeo i spavao - dodali su iz bolnice.

Pitanja bez odgovora

 

Podsetimo, Nikola je pronađen u šumi koja je udaljena nekoliko kilometara od njegove kuće. Prema rečima policajca koji je izvukao dete, dečak je neutešno plakao i dozivao majku i smirio se tek kada su ga majci dali u naručje.

Iako navodno nema elemenata krivičnog dela, tužilaštvo je pokrenulo istragu, jer postoje neka pitanja o dečakovom nestanku na koje bi trebalo dati odgovor. Između ostalog i na to da li su roditelji zanemarivali dete.

Isto tako, u medijima se od srede "vrte pitanja na koje niko nema odgovor". Naime, postavlja se pitanje zašto su roditelji čekali devet sati da prijave nestanak Nikole.

Prema pisanju "Corriere della Serra", roditelji su oko ponoći 21. juna primetili da je Nikolin krevet prazan. Oni su sa meštanima krenuli da češljaju područje u blizini kuće, a tek su u jutarnjim satima obavestili policiju da je dete nestalo.

Prema rečima Leonarda i Đuzepine T, koji sa dvojicom sinova žive u istoj opštini gde žive i Nikolini roditelji, kažu da je izgubljeno dragoceno vreme.

- Mislili smo da je dete u blizini naše kuće - rekli su oni za medije.

Pojedini mediji su pisali i da je Nikola imao običaj da mesečari. Navodno je i otac pričao kako je Nikola verovatno ustao i tragao za njim i majkom, pa je verovatno izašao napolje i zalutao po mraku.

Otkud detetu sandale na nogama?

 

Isto je zanimljivo i to što je dečak pronađen sa sandalama na nogama. Mnogi se pitaju zašto bi dete, koje je navodno u ponedeljak smešteno u krevet oko 19 časova imalo obuću, odnosno da li je moguće da mališan koji nema ni dve godine sam obuje i zakopča sandale? Isto tako, u medijima se provlači pitanje da li bi malo dete obuvalo sandale da potraži roditelje ako su u bašti?

Spekuliše se i oko distance koju je mališan prevalio za nešto manje od 35 sati koliko se vodio kao nestao.

Nikola je bio udaljen od kuće tri do četiri kilometara, pronađen je na veoma nepristupačnom, strmom i kamenitom terenu. Takođe, dete je sve to vreme bilo bez hrane i vode. Mnogi su postavili pitanje kojom rutom je dečak išao, kao i gde je prespavao.

- Dete verovatno nije prespavalo u jarugi gde je pronađeno, jer nigde nije bila ulegla trava - rekao je Cicareli.

Dečakov otac je rekao da je Nikola navikao da dosta vremena provodi napolju, te da je dečak navikao na duga pešačenja.

List "Corriere della Sera" piše i da je u kući pronađena manja količina krvi, čiji su uzorci odneti na ispitivanje. Još je nejasno čia je krv, i da li ima veze sa Nikolinim nestankom. Dečak je navodno pao nekoliko sati pre nestanka, te je dečak ostavio krvavi trag kada je napustio kuću te noći.

I Nikolin brat nestajao?

 

Mediji pišu i da je Nikolin stariji brat jednom nestao, te da je mališan pronađen na oko kilometar od kuće.

Prošle godine se izgubio trag tada četvorogodišnjem Đuliju, a dečaka su pronašle komšije i vratile ga kući.

Mališan nije bio kod kuće čitav sat, a navodno roditelji nisu tada ni prijavili njegov nestanak.

Video: Pronađena olupina nestalog aviona kod Prijedora, poginula oba člana posade

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mama 5.dece

    25. jun 2021 | 10:15

    Meni bi srce stalo, sama pomisao da nije dete u kuci, ma crkla bih. Hvala Bogu, sve se dobro zavrsilo. Inače,treba da se ispita ovaj slucaj, da se ne bi ovo opet desilo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA