≫ 

Saslušani migranti koji se sumnjiče da su silovali, pa zadavili devojčicu (13) u Beču: Jedan zanemeo

Dvojica osumnjičenih za stravičan zločin juče su saslušani, a jedan od njih je odlučio da se brani ćutanjem

  • 6
Devojčica, Austrija, ubistvo, Beč Printscreen/Youtube/OE24

Dvojica migranta iz Avganistana, starosti 16 i 18 godina, koji se sumnjiče da su drogirali, silovali, a potom zadavili devojčicu (13) kod Beča, saslušani su juče u Tužilaštvu.

Kako prenose mediji, mlađi je odlučio da se brani ćutanjem, dok je stariji sve vreme negirao zločine koji mu se stavljaju na teret.

Oni se sumnjiče da su u noći između petka i subote namamili devojčicu (13) iz Donje Austrije u stan, gde su je drogirali, a potom brutalno silovali i zadavili. Nakon stravičnog zločina, telo devojčice su izneli iz stana i ostavili na zelenoj površini naslonjeno o drvo.

Telo su pronašli prolaznici u subotu, oko 7 sati ujutru i odmah pozvali policiju. Nažalost, za devojčicu nije bilo spasa. Na vratu i grudima deteta uočene su brojne modrice, a obdukcija je pokazala da je smrt nastupila gušenjem.

Kako su saopštili nadležni, veruje se da je devojčica osumnjičene poznavala od ranije, ali nije poznato kako ih je upoznala kao ni kako je i zašto došla u Beč.

Tokom saslušanja stariji Avganistanac je navodno rekao da je devojčica svojevoljno došla u njegov stan.

Njeno telo identifikovano je tek u nedelju, kada se porodica javila u stanicu nakon što je policija objavila detalje o odeći koju je žrtva nosila.

Ministar policije je rekao da je šokiran ubistvom deteta i otkrio da su privedeni Avganistanci od ranije poznati policiji. Stariji osumnjičeni je već i pritvaran zbog krivičnih dela, a teretili su ga nasilje i trgovinu narkoticima. On je već trebalo da bude deportovan u Avganistan, ali je uložio žalbu da presudu, zbog čega je deportacija odložena do konačne odluke suda.

Video: Velika akcija policije u Beogradu: Pronašli 126 ilegalnih migranata

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    30. jun 2021 | 14:25

    Dovedite vi jos njih u Evropu pa se nece smeti na ulicu izaci

  • Србин

    30. jun 2021 | 14:21

    Све мигранте вратити у своје матичне државе!Бојим се да је влада узела огромне паре за њих и да је дала гаранције моћницима да ће моћи да остану у Србији!

  • Cobi

    30. jun 2021 | 14:55

    Stariji (18 godina) već pritvaran, i evo dokle je stigao, silovanje i ubistvo, dokle će zakon da štiti takve monstrume i istovremeno da izjavljuje saučešće porodicama nastradalih, promeni zakon i uništavaj to na vreme, kao korov, ne isprskaš li ga na vreme teško ćeš ga iskoreniti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA