≫ 

Finansijski direktor Trampove organizacije predao se vlastima

Ne očekuje se podizanje optužnice protiv samog Trampa, rekao je njegov advokat

  • 0
Donald Tramp Alen Vajselberg Allen Weisselberg Vajselberg između Donalda Trampa i njegovog sina Foto: Tanjug/AP

Glavni finansijski direktor Tramp organizacije Alen Vajselberg predao se okružnom tužilaštvu na Menhentnu u četvrtak ujutru uoči očekivanih kriminalnih prijava protiv njega i kompanije Donalda Trampa u vezi sa navodnim poreskim prevarama, prenosi CNN.

Očekuje se da Vajselberg kasnije tokom dana bude izveden pred sud.

Velika porota na Menhetnu podigla je optužnicu u sredu, a tačan broj optužbi sa kojima će biti suočeni za sada nije poznat.

Iako se bivši predsednik Donald Tramp tokom svoje administracije suočavao sa višestrukim istragama saveznog i državnog tužilaštva, optužnica okružnog tužioca bila bi prva koja će optužiti njegovu istoimenu kompaniju, Tramp organizacija, za krivična dela dok ju je on vodio.

Ne očekuje se podizanje optužnice protiv samog Trampa, rekao je njegov advokat.

Očekuje se da se optužbe fokusiraju na to da li su Vajselberg i drugi zvaničnici u kompaniji dobijali povlastice kao što su stanovi ili automobili za koje nisu plaćali najam, a da to nisu prijavljivali poreskoj službi, prenosi Rojters.

Optužnica protiv Vajselberga bila bi prva koja bi proistekla iz istrage Trampove kompanije, navodi agencija.

Tramp je negirao bilo kakve malverzacije i naveo da je istraga "lov na veštice" koji sprovode politički motivisani tužioci.

Da podsetimo, optužnica je usledila nakon krivične istrage protiv "Tramp organizacije", kompanije koju je vodio bivši američki predsednik Donald Tramp pre nego što je ušao u politiku, proširujući time prethodnu istragu koja se bavila poslovanjem.

Okružni tužilac na Menhetnu ranije je rekao u sudskim dokumentima prošlog avgusta da njegova kancelarija istražuje navodno „produženo kriminalno ponašanje“ u Trampovoj organizaciji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA