≫ 

Uragan Elsa kreće se prema Haitiju, udari vetra se očekuju tokom noći

Do ponedeljka bi uragan trebalo da pređe preko Kube prema Floridi

  • 2
Uragan Honduras šteta, Honduras Migration Desperation Ilustracija/Foto: Tanjug/AP

Uragan Elsa zahvatio je Karibe i uz snažne vetrove preti Haitiju i Dominikanskoj Republici gde su najugroženiji stanovnici već evakuisani.

Elsa, prvi uragan na Atlantiku ove sezone, prve je kategorije po Safir-Simpsonovoj lestvici od ukupno pet i blago je oslabio u noći između petka i subote, s udarima vetra do 120 km/h.

U osam sati ujutro nalazio se južno od ostrva, na kojem se nalaze Haiti i Dominikanska Republika, i kretao se prema severozapadu, naveo je američki Nacionalni centar za uragane (NHC).

U Dominikanskoj Republici evakuisani su stanovnici koji žive blizu reka i priobalja, a upozorenje na poplave izdato je i za prestonicu Santo Domingo. Nadležni kažu je spremno oko 2.500 centara za evakuaciju, prenosi Rojters.

Prema predviđanjima NHC, Elsa će tokom noći pogoditi Jamajku, a potom sutra i delove Kube. Do ponedeljka bi uragan trebalo da pređe preko Kube prema Floridi, navodi isti izvor.

Video: Uragan Sali urnisao Ameriku: Četiri dana kiše, pola miliona bez struje

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    3. jul 2021 | 23:02

    Her Elsi fali her Zika,jer nju bi her Zika naucio mnogim stvarima

  • Mm

    3. jul 2021 | 22:58

    Jel’ to Queen Elsa opet dobila napad anksioznosti ili je lose volje zbog Bajdenove “borbe” protiv klimatskih promena? ❄️❄️❄️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA