Bogati biznismen mučio ćerku kako bi postala "nadljudska": Obučavao je da preživi logore

Njen otac je bio ubeđen da će, ukoliko bude pravilno fizički, mentalno i emocionalno obučena od rođenja, biti moguće da osoba prevaziđe normalnu ljudsku stvarnost

  • 0
Maude Julien Francuska mučenje kult nadljudska Printskrin: Youtube/Oneworld Publications

Francuski biznismen Luis Didier, tada 34-godišnjak, sklopio je 1936. godine nagodbu sa siromašnim rudarskim parom iz Lila - ubedio ih je da mu daju svoju tada šestogodišnju ćerku Žanin. Didier bi devojčici pružio materijalnu sigurnost i univerzitetsko obrazovanje, a zauzvrat je roditelji više nikada ne bi videli.

Za Didiera je primopredaja bila dan od velikog značaja, prvi veliki korak ka ostvarenju njegove životne ambicije.

Njegov plan je bio da mu Žanin rodi dete koje bi on zatim isklesao u ono što je zamislio da bi bilo nadljudsko. Dete bi bilo odgajano tako da bi moglo da preživi koncentracione logore i izdrži mučenje pod ispitivanjem.

Njegov zbunjen i neprijateljski pogled na svet oblikovan je tokom godina između Prvog i Drugog svetskog rata, a Didier je bio ubeđen da će, ukoliko bude pravilno fizički, mentalno i emocionalno obučena od rođenja, biti moguće da osoba prevaziđe normalnu ljudsku stvarnost. Krenuo je u svoj projekat.

Navodni superčovek, Mod Žulijan, danas ima 63 godine, visoka je i dobro obučena žena, sa plavom kosom i plavim očima za koje je njen otac, verujući u Ničeovu teoriju nadčoveka, planirao da će imati.

Ništa u vezi sa njom ne ukazuje da se razlikuje od drugih, a izbor odeće i štikle sugerišu da lepu odeću nosi ceo život. To je izuzetan ishod, s obzirom na to da je Luis Didier bio njen otac. Umro je kada je Mod imala 22 godine, a majka Žanin je i dalje živa.

Mod je psihoterapeut i to je bila njena praksa više od 20 godina. Specijalizovana je za lečenje traume, fobija i kontrolu uma. S obzirom na njenu prošlost, izbor karijere nije sasvim iznenađujući, a opet - s obzirom na neobičnost stvari koje je doživela - čudo je što je na ovoj strani zdrave pameti.

Napisala je knjigu "Jedina devojka na svetu", koja je bestseler u Francuskoj i portret kulta tri osobe - Mod i njenih roditelja.

Žanin je imala 28 godina kada je rodila Mod, svoje jedino dete. Tri godine kasnije Didier je kupio kuću u severnoj Francuskoj i povukao se tamo sa ženom i ćerkom kako bi se posvetio svoj projektu. Telefon je bio zaključan u kutiji, a ključ je bio u njegovom džepu. Porodica je bila bogata, a kuća je bila velika i udaljena.

Njeno najranije sećanje je domaćinstvo koje je postalo fizičko otelotvorenje psihopatologije njenog oca. Tamo je Mod, sa pet godina, prošla "trening alkohola i volje", tokom kojeg bi otac hranio njen duh i postavljao joj složene zadatke u alkoholisanom stanju.

- Moj otac je mislio da će preovladati oni koji mogu da podnesu piće - rekla je Mod, što je korisno oružje kada želite da dobijete informacije od nekog.

Učila je da svira klavir, violinu, tenor saksofon, trubu, harmoniku i kontrabas, jer "samo muzičari preživljavaju koncentracione logore", rekao je njen otac.

Emocije su bile opasne slabosti. Ukoliko pokaže jednu, bila je kažnjena i nije imala kontakt sa roditeljima šest nedelja.

- Moj otac je imao tri karaksteristike koje vidite u svim liderima kulta: voleo je moju majku (njegov otac je bio užasan čovek), izgubio je sestru kada je imao 10 godina, zbog čega je bio u žalosti i bio je opsesivan. Jedini put kada je govorio o prošlosti sa osećanjima bilo je kada je opisivao kako ga je otac prevario da pojede ljubimca zeca. Mislim da je ovo preseklo svaki osećaj u njemu prema bilo kom drugom živom biću - rekla je Mod.

On je želeo da pripremi svoju ćerku za "ustanak zla". Opisao ju je kao "izabranicu" koja će biti pozvana da spasi čovečanstvo. Da bi bila spremna za ovo, verovao je, trebale su joj nadljudske sposobnosti.

Zaključavao ju je u mračnu sobu sa pacovima, terao ju je da se u tišini drži za električnu ogradu, živela je u sobi bez grejanja i bila izložena strogoj dijeti.

Žrtva ove priče nije bila samo Mod, već i dete koje je odraslo da bude njena majka - njena uloga zauzima sivo područje između žrtve i počinioca.

Žanin je bila Didierov terorisani učenik. Mod kaže da je njena veza sa majkom "komplikovana". Poslednji put su se videle pre više od 10 godina kada ju je Mod posetila. Mod se i dalje sledi svaki put kada je vidi.

- Poslednji put kada smo se videle, gledala me je sa takvom tvrdoćom. To je zaista užasno za mene - rekla je Mod.

Svoju knjigu je ipak posvetila majci.

Maude Julien Francuska mučenje kult nadljudska Printskrin: Youtube/ NIT

- Sigurna sam da je moj otac bio kukavica, kao i većina diktatora. Veza između predatora i žrtve je u svim slučajevima strah - dodala je ona.

Njeno bekstvo je bilo postepeno i nedramatično. U njenim tinejdžerskim godinama postojale su male pobune - upotreba dva komada toaletnog papira umesto jednog; provaljivanje u kancelariju njenog oca; neuspelo predoziranje.

Potom, u kasnim tinejdžerskim godinama, Modin mentor kontrabasa dodvoravao se Didieru da pošalje svoju ćerku da uči muziku daleko od kuće. Iako je Didier već ćerki izabrao muža (gej muškarca u kasnim 50-im godinama kako bi od nje napravio "pristojnu" ženu), njen mentor je uspešno sugerisao da se uda za mladog studenta Ričarda. Mod se udala još dva puta. Dobila je ćerku sa drugim mužem Markom i još jednu, sa muškarcem sa kojim je trenutno u braku.

Poslednji put je videla oca 1979. godine, malo pre njegove smrti. Sedeli su u tišini, dok ga je majka čekala u kućici koju je sagradio kasnijih godina, gde je provodio većinu dana pijući.

- Kada sam prvi put napustila kuću, osećala sam se glupom. Morala sam da naučim abecedu jer je rečnik bio zabranjen u našoj kući. Nikad nisam govorila dok sam jela. Nikad nisam naučila da hodam sa drugim ljudima. Morala sam da tolerišem mogućnost da nekoga pogledam - rekla je ona.

Njen suprug Mark pomogao joj je da stigne druge tinejdžere, odveo ju je na prvi film i kupio joj stripove.

- Njegova majka bila je prva žena koja me je dodirnula sa ljubavlju. Imala sam 25. Stavila je ruku na moje rame i osetila sam da je moje telo život. Počela sam da plačem - prisetila se.

U knjizi piše malo o životu nakon odlaska iz porodice, ali može da se zaključi da je srećna i ispunjena žena.

Modina ljubav prema njenoj deci razočarala bi njenog oca, jer je dete bilo katalizator za prekid njegovog uticaja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA