≫ 

Devojčici iz Beča srce stalo nakon što su je migranti silovali: U panici je tuširali, pa bacili telo

Veruje se da je L. V. nakon silovanja izgubila svest, a potom je srce prestalo da joj kuca

  • 19
Beč, Austrija, devojčica, ubistvo Foto: Privatna arhiva

Policija je rekonstruisala poslednje sate života L. V. (13), čije beživotno telo je pronađeno 26. juna naslonjeno o jedno drvo u Beču sa modricama po vratu i grudima. Obdukcija je pokazala da je devojčica silovana, a zbog sumnje da su silovali pa ubili dete, policija je uhapsila trojicu Avganistanaca, dok se za četvrtim i dalje traga.

Policija veruje da se devojčica 25. juna našla kraj Dunava sa dvojicom osumnjičenih migranata koji imaju 16 i 23 godine, te da su joj već tu podmetnuli ekstazi da popije. Potom su je odveli u stan trećeg osumnjičenog (18) gde je devojčica iznova drogirana, a potom više puta silovana.

Veruje se da je L. V. nakon toga izgubila svest, te da je srce prestalo da joj kuca. Osumnjičeni su tad, kako se veruje, u panici počeli da polivaju devojčicu vodom, a onda su je stavili u kadu i polivali tušem i sipali joj tečnost u grlo. Međutim, ona više nije davala znake života, piše Krone.

Telo su potom zamotali u tepih i izneli na ulicu, gde su telo devojčice ostavili na zelenoj površini, naslonjeno o drvo. Tada je Avganistanac (16) pozvao policiju i Hitnu pomoć, tvrdeći da je tu zatekao telo... Međutim, policijski psi su nanjušili trag do kuće osumnjičenog (18), pa su ubrzo njih trojica uhapšena.

Policija i dalje traga za četvrtim osumnjičenim (22). Za njim je raspisana međunarodna poternica.

Tokom saslušanja najmlađi migrant se prvo branio ćutanjem, a potom je rekao kako nije umešan u zločin. On je rekao da je L. V. poznavao od ranije, te da joj nikad ništa nažao ne bi učinio. Maloletnik je tvrdio da je i sam kobne noći bio nadrogiran.

- Ne znam šta se dogodilo u stanu. I meni su nešto dali i izgubio sam svest. Kada sam došao svesti, odmah sam pozvao hitnu pomoć - rekao je osumnjičeni tinejdžer.

Podsetimo, dvojica starijih osumnjičenih su od ranije poznata policiji zbog brojnih krivičnih dela.

Roditelji devojčice su rekli da je kobne večeri poslala poruku tražeći da ostane sat vremena duže napolju. Rekli su da je L. V. bila buntovna, i da je ranije umela da nestane iz kuće, zbog čega su i državne službe bile uključene.

M. P. majka devojčice, rekla je da je L. V. u petak bila napolju sa najboljom drugaricom i da joj je bilo rečeno da dođe kući do 21 sat.

- Pre nedelju dana smo imale raspravu oko toga kad treba da dolazi kući i ja sam joj rekla da mogu da budem još stroža. To veče se javila na WhatsApp i pitala da li sme da ostane napolju do 22 časa i odobrila sam. Kada se nije pojavila pitala sam je porukom: "Da li dolaziš kući?", a ona mi je odgovorila: "Ne" - rekla je majka.

U subotu ujutru su, kaže, saznali da se njena najbolja drugarica vratila kući pre ponoći, ali L. V. još nije bilo.

- Tada smo predali prijavu o nestanku. Popodne sam čitala u medijima o lešu koji je pronađen u Donauštatu, pisalo je da žrtva ima 18 ili više godina. Nije mi ni palo na pamet... - rekla je majka.

Ona dodaje da je L. V. jedan drugar video kraj Dunava oko 2 sata ujutru.

- Kasnije smo tek saznali da je bila kraj Dunava. Drug ju je video oko 2 sata posle ponoći na kanalu. Sa njom je bio neki mladi stranac, pretpostavljam da je to ovaj mlađi, jer da je bio stariji, taj drug bi sigurno popričao sa njom - dodala je M. P.

Da telo pronađeno kraj drveta u Beču pripada njenoj ćerki shvatila je kada je policija objavila detalje o odeći.

- Odmah sam znala, po duksu, po pantalonama i patikama. Odmah sam zvala policiju i histerično rekla policajcu da uporede fotografije... Onda su došli, davali su mi fotografije, nisam mogla... Tada je potvrđeno - rekla je majka.

Video: Migranti maltretiraju službenicu republike Srbije: Teraju je da ljubi molitveni tepih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA