Prve izlazne ankete posle izbora u Bugarskoj - prednost stranke bivšeg premijera Bojka Borisova

Stranka GERB osvojila 23,5 odsto glasova

  • 0
Bugarska, izbori, parlamentarni izbori Foto: Tanjug/AP

U Bugarskoj se danas održavaju vanredni parlamentarni izbori, a na osnovu rezultata izlaznih anketa, stranka desnog centra Građani za evropski razvoj Bugarske (GERB), bivšeg premijera Bojka Borisova, ima blagu prednost.

Istraživanja Alfa riserča procenjuje da je stranka GERB osvojila 23,5 odsto glasova, dok se u analizi Galup internešenala navodi da je GERB osvojila 22,1 odsto glasova birača, prenosi Rojters.

Nova antisistemska stranka Postoji ovakva država (ITN) nalazi se na drugom mestu sa 21,5 do 22,3 odsto osvojenih glasova, navodi se u istraživanjima.

Stranka GERB je dominirala na političkoj sceni Bugarske tokom poslednjih desetak godina, ali smatra se da neće osvojiti potrebnu većinu da samostalno formira vladu niti da oformi vladajuću koaliciju koja bi trebalo da zameni prelaznu administraciju nakon neuspešnih izbora održanih u aprilu.

Podsetimo, izbori u Bugarskoj se održavaju pošto saziv parlamenta, koji je formiran posle prethodnih izbora u aprilu, nije uspeo da sastavi održivu koalicionu vladu.

Video: Vučić i Borisov obišli radove na Balkanskom toku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA