≫ 

Ovo je otac nestale dece, za koju se sumnja da su u Srbiji: Oglasio se na Fejsbuku ispod apela?

Deca su nestala istog dana, 29. januara ove godine, majka je prijavila nestanak nakon što ih otac navodno nije vratio. Osim Srbije, kao moguća njihova lokacija navode se i druge zemlje: Slovenija, BiH, Švajcarska, Hrvatska, Crna Gora...

  • 3
Ranis Ali Smajlović nestala deca Foto: Vecer.com/ MOJCA FURLAN - RUS

I dalje se ne zna gde se nalaze Amaja Aja (2) i Amir Ali (5), sestre i brata koji su početkom godine nestali u Švajcarskoj. Apel za potragom dece pre nekoliko dana uputila je i Fejsbuk stranica "Nvo Astra", na zahtev organizacije "Missing Children Switzerland". Postoje indicije da se deca nalaze na teritoriji Srbije ili nekoj od zemalja u regionu, a ispod apela oglasio se i muškarac, koji se predstavlja kao njihov otac.

Kako je Telegraf.rs pisao prethodnih dana, deca su nestala 29. januara ove godine, a majka Dijana Hisenaj je rekla da ih je odveo njihov otac Ranis Smajlović i to pre više od šest meseci.

Prema njenim rečima, ona je sa decom živela u Švajcarskoj, kada je njen bivši partner i otac mališana decu uzeo i odveo u nepoznato. Iako je sud naredio da ih odmah vrati, on to nije učinio, zbog čega je uhapšen u martu ove godine, ali je u junu na sudu negirao optužbe i tvrdio da bivša partnerka nije bila u stanju da bezbedno brine o ćerki i sinu.

Potraga za decom se proširila van Švajcarske, a postoje sumnje da se nalaze na području Srbije, Slovenije, BiH, Švajcarske, Hrvatske, Crne Gore ili neke druge zemlje...

Da podsetimo, apel za pomoć je u petak, 9. jula na Fejsbuk stranici objavila NVO Astra, na zahtev organizacije "Missing Children Switzerland", a u komentarima se oglasio muškarac, koji tvrdi da je njihov otac.

Naime, kako može da se pročita u komentarima, osoba pod imenom Ranis Ali Smajlović ušla je u raspravu sa drugim korisnicima, nakon što su ljudi počeli da apeluju da se deli objava o nestaloj deci.

- Kako će biti deca nestala kad majka i pre nije ih gledala godinu dana. Pa su deca išla i u vrtić i nije ih obišla nijednom. A majka je ocenjena kao nesposobna i trebali bi da budu u hraniteljskoj porodici. To su samo pare u pitanju i opstanak u Švajcarskoj. Da je majki do dece ne bi ih sama dala u neku drugu porodicu - prvi je komentar Ranisa Ali Smajlovića.

U nastavku prepiske dotični otkriva da je "on otac te dece i zato zna šta je bilo".

Ranis Ali Smajlović nestala deca Ranis Ali Smajlović, navodno otac dece, komentarisao je apel potrage za decom na FB stranici NVO Astra Foto: Facebook/NVO Astra

On je u komentarima napisao da su "deca bila bez majke u Sloveniji godinu dana, pa kasnije išla u Sloveniju u vrtić".

- Deca su državljani Slovenije, a ne Švajcarske, kao i ja i njihova majka. Ja decu ne dam u neku tuđu porodicu, a da ja živim daleko od njih. Ja se borim da moja deca odrastu uz familiju, da imaju srećno detinjstvo i da im bude što bolje - napisao je Smajlović dalje ispod objave na Fejsbuku.

On je na kraju istakao da je "majka mogla da vidi decu kad god je htela, četiri meseca nije došla pa se onda setila da ganja ovako".

- Od novembra ih nije videla prvo četiri meseca jer nije imala interesa, sad ja ne dam da idu u neku stranu familiju - istakao je Ranis Ali Smajlović.

Video: Otmičar u Lucku pustio taoce nakon više od 10 sati zatočeništva

(Telegraf.rs/Foto: Vecer.com/MOJCA FURLAN - RUS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • posmatrac

    12. jul 2021 | 11:12

    Čovek je smrtno zaljubljen u svoju zenu i to je sva mudrost,treba mu dati 40god-dozivotna robije dok ne prizna gde su deca,jer on ih je kidnapovao a mozda i (nedaj Boze) ubio,zato maksimalna kazna dok se ne opameti i ne prizna gde su deca…

  • Jojo

    12. jul 2021 | 12:41

    Lik je zatvoru tako da...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA