≫ 

Saobraćajac iz "zlatne palate" tvrdi da nije uzimao mito: "Kuću mi je u miraz donela žena"

Uhapšeni pukovnik saobraćajne policije tvrdi da nije bio na čelu kriminalne grupe, a da mu je raskošan život obezbedila supruga. Rusko pravosuđe sada treba da dokaže krivicu za najveću korupcionašku aferu saobraćajne policije

  • 3

Gradski sud u ruskom gradu Jesentuki odredio je pritvor od dva meseca šefu saobraćajne policije na teritoriji Stavropolja pukovniku Alekseju Safonovu u slučaju primanja mita u iznosu većem od 19 miliona rubalja (200 hiljada evra).

Safonov i šestorica njegovih najbližih saučesnika privedeni su u ponedeljak zbog sumnje u korupciju i malverzacije.

Kako se navodi u optužnici oni su nekoliko godina prodavali ilegalna uverenja i dozvole vozačima šlepera kojima su bez provere težine vozila mogli da uđu u region na jugu Rusije.

Safonov tvrdi da nije prodavao nikakve dozvole i da mu je teško da zamisli da je tako nešto uopšte moguće.

Optuženi je takođe rekao novinarima da palata u kojoj živi pripada njegovoj nevenčanoj supruzi Prema njegovim rečima, izgradnja i uređenje vikendice obavljeno je pre nego što se tamo preselio.

Prema navodima tužilaštva u korupcionaškoj aferi učestvovalo je 35 saobraćajnih policajaca, a svi se terete za primanje mita, zloupotrebu službenog položaja i druga krivična dela.

Safonov se suočava sa zatvorom do 15 godina, novčanom kaznom do 70 puta većom od iznosa mita i lišavanjem prava na obavljanju određenih funkcija tokom 15 godina.

Video: Zavirite u korumpirani raskoš: Uhapšen načelnik saobraćajne policije jer je od mita sagradio vilu od zlata

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA