≫ 

To je bilo glupo i žalim: Kandidata za kancelara Nemačke koštalo rejtinga smejanje tokom poplava

Gaf Armina Lašeta, kad je snimljen kako se smeje šali tokom tužnog obraćanja nemačkog predsednika Frank-Valtera Štajnmajera, koštao ga je rejtinga dva meseca pred savezne izbore

  • 0
Armin Laschet , Armin Lašet

Foto: Tanjug/AP

Lider Hrišćansko-demokratske unije nemačke kancelarke Angele Merkel i kandidat za novog kancelara nakon njenog povlačenja Armin Lašet izvinio se danas zbog toga što se smejao tokom posete gradu pogođenom katrastrofalnim poplavama prošle nedelje.

Njegov gaf, kad je snimljen kako se smeje šali tokom tužnog obraćanja nemačkog predsednika Frank-Valtera Štajnmajera, koštao ga je rejtinga dva meseca pred savezne izbore.

Prema anketi Instituta za nove političke odgovore, 57 odsto Nemaca ocenilo je kao negativno Lašetovo ponašanje tokom poplava u kojima je poginulo najmanje 180 ljudi, prenosi Tanjug.

U direktnom glasanju za kancelara, on bi dobio samo 15 odsto glasova, što je pet odsto menje nego prošle nedelje, dok bi njegov socijaldemokratski rival Olaf Šolc dobio 21 odsto, prenosi Rojters.

- To je bilo glupo, nije trebalo da se desi i žalim zbog toga. Izvinjavam se, nemam šta više da kažem - napisao je Lašet na Tviteru.

Incident je pokrenuo buru na Tviteru, a objave su imale haštag "Lašet se smeje".

Izbori u Nemačkoj zakazani su za 26. septembar.

Video: Nezapamćene poplave u Nemačkoj nose kuće i stabla, automobili se naziru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA