≫ 

Snažan zemljoters jačine 6,1 stepeni po Rihteru pogodio Peru i Ekvador

Za sada nema podataka o eventualnim žrtvama

  • 1

Snažan zemljotres jačine 6,1 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je danas pogranični region između Perua i Ekvadora, saopštio je Nemački istraživački centar za geologiju (GFZ).

Zemljotres se dogodio na dubini od 10 kilometara, naveo je GFZ, preneo je Rojters.

Novoizabrani peruanski predsednik Pedro Kastiljo planirao je da otputuje na sever zemlje kako bi procenio pričinjenu štetu, rekao je Alfredo Murgueitio, direktor peruanskog Instituta civilne zaštite (Indeci).

Na televizijskim snimcima su se mogli videti uplašeni građani koji su izašli na ulice priobalnog grada Piure.

Zbog potresa namirnice sa polica u supermarketima su popadale, a došlo je i do prekida električne energije u delovima tog regiona.

Lokalni mediji su izvestili da je pričinjena manja šteta na infrastrukturi, ali izveštaja o poginulima ili povređenima za sada nema.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    30. jul 2021 | 22:02

    KOJA JE TO ENERGIJA SA MESECA KOJA POMERA TEKTONSKE PLOCE NA PLANETI ZEMLJI NEZNAMO -ZNAMO DA IZAZIVA PLIMU I OSEKU !!! NA ZEMLJI JE VELIKI NABOJ NEGATIVNE ENERGIJE -MRZNJE I NESTO CE PROMENITI OVAJ SVET USKORO !!! NAS GENIJE NIKOLA TESLA JE IZRACUNAO KOLIKO CE SVETSKI RAT TRAJATI !!! SVE JE ENERGIJA!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA