≫ 

Oko 270 Palestinaca ranjeno u sukobu sa izraelskom vojskom na Zapadnoj obali

Većina je zadobila povrede u Beiti, gde se izraelska vojska sukobljava sa stanovnicima koji protestuju protiv izgradnje divljeg jevrejskog naselja u blizini

  • 0
Izraelska vojska

Foto: Shutterstock

Oko 270 Palestinaca povređeno je u petak na okupiranoj Zapadnoj obali u sukobu sa izraelskim vojnicima tokom protesta protiv izraelske kolonizacije i za vreme sahrane mladog Palestinca ubijenog dan ranije, saopštio je palestinski Crveni polumesec.

Većina je zadobila povrede u Beiti, na severu, blizu Nablusa, gde se izraelska vojska redovno sukobljava sa stanovnicima koji od sredine maja protestuju protiv izgradnje divljeg jevrejskog naselja u blizini.

Pomenuto naselje je evakuisano i čuva ga izraelska vojska dok izraelske vlasti ne odluče o njegovoj sudbini, prenela je Al Džazira, navodi Tanjug.

Većina je zadobila povrede zbog udisanja suzavca, pedesetak ih je ranjeno gumenim, a sedmoro pravim mecima, navodi Crveni polumesec.

Izraelska vojska je saopštila da je oko 150 Palestinaca gađalo njene pripadnike kamenjem i zapaljenim gumama, na šta je uzvraćeno "sredstvima za rasterivanje demonstranata" i hicima.

Nešto južnije u Beit Omaru, izbili su danas sukobi tokom sahrane 20-godišnjeg Palestinca.

On je preminuo od rana koje je dan ranije zadobio u sličnom okršaju sa izraelskim vojnicima na sahrani dvanaestogodišnjeg palestinskog dečaka, dodaje Al Džazira.

Video: Izrael izvršio 120 napada na pojas Gaze: Snimci 24-časovnog bombardovanja!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA