≫ 

Muškarac u žutoj haljini divljao gradom: Ukrao autobus, pa bagerom srušio kuću svoje supruge

On je tog dana puštem sa psihijatrijskog odeljenja bolnice

  • 2
školski autobus

Foto: Pixabay

Mušarac iz Vašingtona nosio je žutu haljinu u momentu kada je uhapšen jer je ukrao školski autobus, nakon čega je ukrao bager kojim je srušio kuću u kojoj je živeo sa suprugom.

Nadležni su prvo pozvani jer su zaposledni rafting kompanije videli muškarca, kasnije identifikovanog kao Endru S. Lauden (39), kako u subotu uveče vozi privatni veliki žuti autobus te kompanije.

Policajci koji su se odazvali pozivu locirali su autobus i uočili kako prolazi kroz crveno svetlo. Vozač je odbio da se zaustavi kada su mu signalizirali da to učini.

Oni su bili prisiljeni da odustanu od potere zbog novih zakona države Vašingrton koja više ne dozvoljava poteru za vozilom ukoliko ne postoji mogućnost ozbiljnog prekršaja, rekli su iz šerifove kancelarije.

U nedelju je policijska stanica obaveštena da je čovek, za kog se veruje da je ukrao autobus u pritvoru. Osumnjičeni je nosio istu žutu haljinu.

Iz policije su rekli da je Lauden ukrao bager i njime udario u svoju kuću. Kada je njegova supruga, sa kojom više ne živi, saznala da je on možda u blizini, pobegla je kući.

Građevinsko vozilo stajalo je ispred kuće koja je do pola bila srušena, a bagerom je takođe prevrnuo automobil koji je stajao usred ruševina.

Nadležni su istakli da je Lauden u subotu ujutru pušten sa psihijatrijskog odeljenja bolnice. Navodno je ukrao školski autobus u Levenvortu, a ostavio ga u blizini jezera Moses u okrugu Grant, nakon čega je krenuo u Spokan, a potom i mesto Čevejla.

On je optužen za krađu motornog vozila, posedovanje ukradenog vozila, zlonamernu štetu prvog stepena, nasilje u porodici i pokušaj bega od policijskog vozila.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA