≫ 

Ronijev otac ubio njegovu mamu i sestru, a njega izbo i zapalio: Jedan detektiv promenio mu je život

Detektiv Bler na licu mesta zatekao je stravičan prizor, a onda shvatio da detetu mora da pruži drugu životnu šansu

  • 1
Porodica Bler, usvojen dečak Ronnie Printskrin: Youtube/HCSOSheriff

Jedan dečak iz SAD dobio je drugu priliku u životu nakon što je pretrpeo veliki šok, a sve zahvaljujući detektivu koji se odazvao pozivu u noći u kojoj se detetov svet zauvek promenio.

Šerif okruga Hilsbrou Majk Bler i njegova žena Denjel rekli su da su odmah znali da moraju da uzmu dečaka Ronija Onila IV i pruže mu novi život nakon traumatičnog iskustva koje je doživeo 2018. godine.

- On zna da ima priču koju je život za njega napisao, ali takođe zna da ostatak njegovog života ne želi da bude definisan tom pričom - rekao je Bler, otac petoro dece.

Prema priči iz policije, Roni je imao samo osam godina kada su njegova majka i devetogodišnja sestra brutalno ubijene od strane njegovog oca Ronija Onila III.

Te večeri, detektiv Majk Bler zatekao je stracičan prizor i otkrio da je mali Roni takođe napadnut. Njega je otac izbo nožem, a potom zapalio.

- Rečeno nam je da je jedno dete prevezeno u bolnicu Tampa General, ali se nije očekivalo da će da preživi - priseća se Bler.

Tokom vremena koje je Roni proveo u bolnici, Bler je često dolazio u posetu i dečaku donosi poklone iz Tampa Bej Bakanirsa, profesionalnog tima američkog fudbala iz Tampe, sa kojima je imao vezu.

Ali tek jedne posebne večeri Blair je shvatio koliko su njegove posete bile impresivne za Ronija.

- Dok sam odlazio držao me je za ruku i pitao da odgledam film sa njim. Rekao sam da ne mogu, da moram da se vratim na posao, ali sam pitao da li bi hteo da se vratim uveče i odgledam film sa njim. Pozvao sam suprugu, sa kojom je te večeri trebalo da idem na sastanak, i pitao da li bi joj smetalo da odemo da odgledamo film sa tim detetom koje je u bolnici - dodaje.

Denjel je bila saglasna, a nedugo potom shvatili su da moraju da učine nešto više za Ronija.

- Tada sam već znao da bih želeo da Ronija povedem kući sa nama, ali te večeri mi je to bilo kristalno jasno - priseća se Blerova supruga.

Roni je u tom momentu živeo sa rođacima, koji su navodno imali probleme u domaćinstvu. Porodica kasnije je kontaktirala porodicu Bler i pitala da ga prihvate u svoj dom.

- Bio sam u automobilu kada je telefon zazvonio. Prolazio sam pored crkve kada je staratelj upitao da li znam nekog ko može da im pomogne - rekao je Bler.

Njegova supruga je dodala da je "već počela da se moli da bog smekša Majkovo srce, kako bi rekao da u njihovom domu ima mesta za Ronija".

Iako ovaj par ima petoro dece, Bler se priseća kako su ona došla do njega i rekla mu da treba da posluša njihovu majku i da moraju da počnu sa procesom usvajanja.

Blerovi su Ronija usvojili 2019. godine, nakon pet meseci dugog procesa. On je zvanično postao deo osmočlane porodice.

Život je za ovog dečaka definitivno postao drugačiji, ali je to život na kom je veoma zahvalan.

- Idem u drugačiju crkvu, imam drugačiju braću i sestra, mamu i tatu, drugačiju kuću, ali je veoma lepo biti sa njima. Oni su veoma fini ljudi. Najbolji su mama i tata na svetu i vode računa o meni. Nema nikog boljeg od njih - rekao je Roni.

Dok emotivne rane zarastaju, Roni uspomenu na svoju majku i sestru održava živom.

- Ona je bila dobra majka. Mnogo toga smo radili zajedno. Bila je fina, gurala me je na ljuljaški, pravila mi je ukusna pileća krilca. Moja sestra nije mogla da priča, ali je mogla da pomera glavu, tako sam naučio znakovni jezik - dodaje on.

Roni kaže da voli nauku i da se igra sa svojim bratom, kao i da se nada da će jednog dana da postane glumac.

U danima kada je pod stresom ili se oseća uznemireno, Roni ponavlja mantru koju su Blerovi uveli kako bi pokazali svoju snažnu ljubav i podršku: "Proći će, bezbedan sam, voljen sam i deo sam ove porodice".

Video: Uznemirujuće: Snimak ubistva iz Kragujevca, ispaljeno čak osam hitaca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA