≫ 

Agent FBI tražio škakljive slike koleginica kako bi ih koristio u operaciji, sad je on pod istragom

Pričao im je "da nikome ne govore o saradnji"

  • 1
Pucnjava, Viskonsin, Vovatosa

Ilustracija / Foto: Tanjug/AP

Agent američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) je pod istragom unutrašnjeg nadzornog odeljenja Ministarstva pravde zbog sumnji da je tražio od koleginice "provokativne" fotografije koje bi koristio kao mamac u jednoj tajnoj operaciji razotkrivanja prostitucije.

Generalni inspektor Majkl Horovic rekao je da je istraga dovela do saznanja da ovaj incident nije jedini i da je bilo i drugih slučajeva u kojima su agenti zahtevali od svojih koleginica da se pretvaraju da su maloletnice ili seksualne radnice u tajnim operacijama, piše Rojters.

Horovic je rekao da fotografije koje su korišćene nisu sertifikovane i da agent pod istragom nije imao nikakav pisani pristanak od zaposlenih, kao i da im je takođe pričao "da nikome ne govore o saradnji".

- Ovo ponašanje ima potencijalne štetne posledice - rekao Horovic, napominjujući da bi objavljivanje njihovih fotografija na internetu moglo da ih dovede "u opasnost da postanu žrtve krivičnih dela".

Horovic je dodao da FBI nema uspostavljenu politiku koja se odnosi na upotrebu fotografija tajnih agenata u tajnim operacijama i pozvao je FBI da se pobrine da agenti imaju pismenu saglasnost od zaposlenih za korišćenje njihovih fotografija.

Brajan Tarner, izvršni pomoćnik direktora FBI, rekao je ranije da će biro "proceniti postojeću politiku i utvrditi koje politike zahtevaju ptilagođavanje".

Video: Manijak Vajnstin hrkao tokom izricanja presude, osuđen na 23 godine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA