≫ 

Ilegalne žurke bujaju u Italiji, mladi ne odustaju od zabranjenih okupljanja: "Biće sve gore"

Diskoteke u Italiju su zatvorene već 18 meseci

  • 7
Klub, žurka Foto-ilustracija: Shutterstock

Hiljde mladih ljudi, samo u noći između subote i nedelje, ilegalno su se okupljali u diskotekama na otvorenom, rejv partijima, festivalima i zabavama. Kako su italijanske diskoteke zatvorene još od marta 2020. godine i poslednjim dekretom vlade nisu dobile dozvolu za otvaranje, mladi nalaze ilegalne načine da se zabave.

Iz Udruženja italijanskih kompanija iz sektora zabave smatraju da je bilo bolje zvanično otvoriti diskoteke jer će situacija postati sve gora, javlja RTS.

U podnožju Vezuva oko hiljadu mladih igralo je uz ritam rejv muzike koji je prekinut upadom karabinjera koji pokušavaju da uđu u trag svakom pojedincu. Do sada su identifikovali oko 20 učesnika. Slična situacije se desila kilometrima daleko, u Bolonji, gde će prisutni na zabavi biti kažnjeni jer su prekršili antikovid mere.

Anonimni doušnik je obavestio policiju o tome da se na livadi, u blizini Riminija, okupilo na stotine mladih te je policija zaustavila zabavu i kaznila organizatore oduzevši im i zaradu od 300 evra. Oni su zatekli dva bara, deo za didžeja i narukvice za sve učesnike kao i osobu zaduženu za parking.

- Za sve ovo je kriva vlada - izjavio je za italijanske medije Mauricio Peska iz Silba, iz Udruženja italijanskih kompanija za organizovane zabave i dodao:

- Ako je ovako bilo u julu, sada u avgustu će situacija eksplodirati. Trebalo je otvoriti diskoteke pa čak i sa manjim brojem mladih. I krizni štab je to savetovao. Sada već postoji paralelno tržište gde je sve organizovano i do najmanjeg detalja, čak i minibusevi koji vode do tamo - je Peska.

Prema njegovim rečima, italijanska vlada na ovaj način doprinosi organizovanju ilegalih okupljanja, jer mladi plešu svuda i bez kontrole, a diskoteke su bile jedino mesto na kome je bilo moguće sprovesti određene mere sigurnosti.

- I biće sve gore - dodaje Peska.

U blizini Koma policija u civilu je ušla u kafić u kome se održavala zabava baš poput onih koje se uobičajeno vide u diskotekama, a vlasniku je oduzeta licenca na 15 dana. Platiće štetu veću od 20.000 evra i biće kažnjen za kršenje antikovid mera.

- Napušteni smo i naša sudbina je jeziva - reziginran je Alberto Baldačini, jedan od vlasnika diskoteke "Holivud" u Milanu, jer u diskoteke ne mogu da uđu ni oni koji imaju zelenu propusnicu.

Gradonačelnik Bepe Sala poručuje da je uz radnike iz tog sektora, jer je potrebno naći način da i oni rade te da je očekivato da će vlada premijera Marija Dragija biti hrabrija u donošenju odluka.

Diskoteke u Italiju su zatvorene već 18 meseci dovode do toga da se mladi okupljaju na ulicama, trgovima o čemu svedoče na stotine ljudi na milanskim kanalima tokom vikenda kao i u zoni Garbaldi, poznatoj ulici za izlaske u gradu.

U međuvremenu mladi Italije traže način da se zabave, organizujući zabave u stanovima, dvorištima, na imanjima van grada i na otvorenim livadama u nadi da niko od komšija ili onih koji "vire iza zavese" neće pozvati policiju.

Video: Grmi korona žurka navijača Liverpula: Ceo svet se obrušio na Novaka, a šta ćemo sa ovim?!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ludak

    3. avgust 2021 | 09:35

    Pustite omladinu da zivi, narod ce da ustane.

  • ime

    3. avgust 2021 | 10:33

    Pa sta ce mladi nemojte zezati vise da koronom sto vise branite vise ce biti tih zurki

  • Rrr

    3. avgust 2021 | 10:52

    BRAVO OMLADINO!!! OD VAS ZAVISI I NASA BUDUCNOST!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA