Sedma faza operacije "Orion": Zaplenjeno čak 116 tona kokaina

Od kada je operacija "Orion" pokrenuta 2018. godine, međunarodna koalicija je zaplenila više od 400 tona kokaina i 158 tona marihuane

  • 0
Brod MSC Gayane, šverc kokaina

Foto: Profimedia/Tim Tai/ Newscom

Brod MSC Gayane, šverc kokaina

ILUSTRACIJA Foto: Profimedia/Tim Tai/ Newscom

Vojne i policijske vlasti zaplenile su 116 tona kokaina u sedmoj fazi multinacionalne pomorske operacije "Orion", u kojoj je učestvovalo 38 zemalja, izjavio je danas predsednik Kolumbije Ivan Duke.

Tokom sedme faze operacije borbe protiv droge, od 15. maja do 30. juna, uhapšeno je 539 ljudi različitih nacionalnosti, dok je 69 brodova, tri polupodmornice i pet aviona izbačeno iz upotrebe, prema podacima koje je predstavila vlada Kolumbije, prenosi Rojters.

Kako se navodi, u ovu fazu operacije uključeni su i ratni brodovi, brodovi obalske straže, avioni i helikopteri, a zaplenjeno je i 95 tona marihuane.

Od kada je operacija "Orion" pokrenuta 2018. godine, međunarodna koalicija je zaplenila više od 400 tona kokaina i 158 tona marihuane, prema podacima kolumbijske mornarice.

Nemačka, Argentina, Jamajka i Meksiko takođe su učestvovale u poslednjoj fazi operacije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA