• 5

Reči mališana, koji je jedini preživeo pad gondole, lome srce: Tetka i deka se sude za starateljstvo

Kada su stručnjaci upitali mališana s kim bi više voleo da živi, dečak je izgovorio najteže reči

  • 5
Italija, kabina pala sa žičare, žičara, gondola

Foto: Tanjug/AP

Budućnost petogodišnjeg dečaka Ejtana, jedinog koji je preživeo pad kabine sa žičare na brdu Motarone, na severu Italije, je neizvesna.

Mališan je u tragediji izgubio roditelje, brata, prabaku i pradeku, a sada je sam predmet porodičnog spora. Naime, njegova tetka i deda se sude oko toga ko će dobiti starateljstvo nad njim.

Ejtan, koji je i sam teško povređen u padu gondole, nedeljama se oporavljao u bolnici. Kada je otpušten početkom juna, mališan je smešten kod tetke, koja ima decu istog uzrasta.

Međutim, ubrzo se pojavio njegov deda iz Izraela, koji je zahtevao da on preuzme brigu o dečaku. Kako tetka nije želela da preda mališana došlo je do žustre svađe, a na kraju je čitav slučaj završio na sudu.

Ročište bi trebalo da bude održano u septembru, a sudija je zatražio da se urade ozbiljne procene, te da se obavi razgovor sa dečakom.

Kako prenose mediji, psiholog je već razgovarao sa petogodišnjakom i Ejtan je upitan sa kim bi radije živeo. Tada je dečak dao odgovor koji lomi i najtvrđa srca: "Želim da živim sa mamom i tatom".

Podsetimo, u stravičnoj nesreći, kada se kabina žičare na brdu Motarone otkačila i survala u provaliju, poginulo je 14 osoba među kojima su i Ejtanovi roditelji, mlađi brat, prabaka i pradeka.

Kada je Ejtan pronađen posle nesreće, verovalo se da neće preživeti jer je imao povrede vrata i grudnog koša, ali se mališan u bolnici realtivno brzo oporavio.

Čim se probudio iz farmakološke kome, pitao je gde su mu roditelji i zašto su svi u bolnici.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 👼

    Bog da mu je u pomoći

  • Pavicevic

    Dace mu Bog snage da pregura ovo... Vec ga je pogledao sto je preziveo pad! Nastavi dalje mali-veliki covece, izdrzi, bice od tebe neko i nesto sigurno!!

  • Ana

    Srce malo, dusa draga💔

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima