Prestrašni snimci iz Olimpije: Izgorelo najmanje 30 kuća, među povređenima i vatrogasci

Tokom cele noći vatrogasci su pokušavali da obuzdaju vatreni front i drže ga dalje od arheološkog nalazišta, muzeja i objekata Međunarodne olimpijske akademije

  • 2
Grčka, Olimpija, požari Foto: Tanjug/AP

Požari u Olimpiji nastavljaju da bukte drugi dan zaredom. Vatrogasne brigade biju bitku sa vatrenom stihijom na dva fronta- u Krioneriju i Lali. U međuvremenu je izbio još jedan, manji požar, u Pirgosu, ali je on ubrzo stavljen pod kontrolu.

Vlasti su naredile evakuaciju nekoliko okolnih mesta, ali neki meštani odbijaju da napuste domove, kako bi ih zaštitili od požara.

Devet okolnih mesta u regiji Antička Olimpija do sada je evakuisano, a u požarima je do sada uništeno 30 kuća.

- Vazdušne i kopnene vatrogasne snage nastavljaju da deluju na području drevne Olimpije, kako bi se odmah pozabavile eventualnim ponovnim pojavama požara - rekao je za APE zamenik guvernera Ilije Vasilis Gianopoulos.

ČETVORO POVREĐENIH U POŽARU U DREVNOJ OLIMPIJI 

Dvoje stanovnika drevne Olimpije, koji su učestvovali u gašenju požara, povređeni su i odvedeni u zdravstveni centar u toj oblasti. Jedan stanovnik ima lakše opekotine na dlanu i stopalima, dok drugi ima problema sa disanjem jer se nagutao odima. Oba pacijenta ostaju u domu zdravlja, gde im se pruža prva pomoć.

Ranije su dva vatrogasca sa sličnim povredama zbrinuta u istom Domu zdravlja.

Napominje se da su zdravstvene strukture ovog područja (Dom zdravlja Ancient Olimpia, Bolnica Pirgos, Bolnica Amaliada i Dom zdravlja Krestena) i EKAB stavljene na maksimalnu operativnu spremnost.

Gradonačelnik Pirgosa, Takis ​​Antonakopoulos, razgovarao je za medije o požarima i naglasio da su van kontrole, jer se nalaze samo jedan kilometar od arheološkog nalazišta, prenosi Newpost.gr.

- Cela lokalna zajednica se bori. Situacija je veoma teška - rekao je on.

Požar se polako širi ka drugoj strani pa su arheološko nalazište Olimpija i MOK bezbedni.

Tokom cele noći vatrogasci su pokušavali da obuzdaju vatreni front i drže ga dalje od arheološkog nalazišta, muzeja i objekata Međunarodne olimpijske akademije.

Video: Apokaliptični snimci požara iz omiljenog letovališta srpskih turista u Grčkoj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    5. avgust 2021 | 20:23

    Ulaganjem u satelite i ulaganje u vodenu aviaciju jedino resenje da se brzo reaguje i sanira steta koja nastaje ljudskim faktorom,velika ogromna steta a niko odgovoran,zato sateliti treba da sluze u otkrivanju pocinioca,jer danasnja tehnologija je toliko napredovala da mogu da vide i vreme na satu(kazaljke) kod coveka na ruci,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA