≫ 

Teška noć u Grčkoj, ima ozbiljno povređenih: Kazne za nepoštovanje zabrane kretanja 10.000 evra

Građanima cele zemlje i turistima stigla je poruka upozorenja i zabrane kretanja šumama do ponedeljka 9. avgusta, a kazna dostiže 10.000 evra

  • 4
Atina, pruga požar, Greece Wildfire

Foto: Tanjug/AP

Vatrena stihija koja je poslednjih dana pogodila Atinsku regiju u Grčkoj napravila je veliku materijalnu štetu, a više osoba je povređeno.

Do sada je u požarima povređeno pet osoba, koje su sa teškim opekotinama prevezene u klinički centar.

Najteže su povređena dva dobrovoljna vatrogasca koji su zbog ozbiljnih opekotina prebačeni na odeljenje intenzivne nege.

Atina, pruga požar, Greece Wildfire

Foto: Tanjug/AP

U isto vreme, vatrogasac koji je pokušavao da ugasi požar u Krioneri, upao je u bunar i takođe je prevezen je u bolnicu.

SVIM SNAGAMA SE BRANI ELEKTRANA AGIOS STEFANOS

 

Svi napori vatrogasaca su operativno usmereni na zaštitu elektrane Agios Stefanos, koja obezbeđuje električnu energiju za celu Atinsku regiju. Ukoliko vatra dođe do ove elektrane, to bi prouzrokovalo veliku štetu i cela regija bi ostala bez struje.

Istovremeno, građanima cele zemlje stigla je poruka upozorenja i zabrane kretanja šumama do ponedeljka 9. avgusta, a kazna dostiže 10.000 evra.

Grčka SMS poruka

Foto: Facebook/Svetlana Fotini Antipa

- Ekstremna opasnost od požara u narednim danima. Izbegavajte bilo kakve akcije koje bi mogle da izazovu požar - navodi se u poruci.

Micotakis: Teška noć je pred nama - šest regiona je u stanju pripravnosti.

 

Premijer je u svom hitnom obraćanju poslao poruku građanima o teškim satima koji dolaze tokom noći zbog katastrofalnih požara koji besne u zemlji, posebno u Atiki, Eviji i Iliji, prenosi portal Ethnos.gr.

Video: Apokaliptični snimci požara iz omiljenog letovališta srpskih turista u Grčkoj

- Ukoliko u vašoj okolini primetite dim ili vatru pozovite momentalno Vatrogasnu službu na broj 199 - navodi se u SMS poruci.

Najkritičnija situacija je trenutno u Atini gde je aktivno više požara, a situacija je kritična i na ostrvu Evija.

Video: Velika šteta za Grčku: Požar besni u regiji Ahaja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djape

    6. avgust 2021 | 05:52

    Pozdrav svima. Imam jedno pitanje. U nedelju krecem kolima put grcke pa me zanima gde ima najmanje pozara i gde mogu da uzivam bez dima i ostalih zezancija sto idu uz pozar?

  • Djape

    6. avgust 2021 | 05:47

    Gde je sada najbolje letovati? Sledeci petak krecem u grcku pa me zanima gde nema nema.pozara da mi ne smeta dim da uzivam

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA