≫ 

Poljska optužila Belorusiju da šalje sve više migranata: "Koristi ih kao živo oružje"

Zamenik ministra unutrašnjih poslova Maciej Vasik izjavio je da Minsk vodi hibridni rat sa Evropskom unijom uz pomoć ilegalnih imigranata

  • 4
Španija migranti, migrantska kriza

Foto: Tanjug/AP

Poljska je optužila Belorusiju da šalje sve veći broj migranata preko granice, u znak odmazde zbog odluke Varšave da ove nedelje da utočište Kristini Timanovskoj, beloruskoj atletičarki koja je odbila da se vrati kući sa Olimpijskih igara u Tokiju.

Zamenik ministra unutrašnjih poslova Maciej Vasik izjavio je da Minsk vodi hibridni rat sa Evropskom unijom uz pomoć ilegalnih imigranata, javio je Rojters a prenosi Tanjug.

Poslednjih nedelja, sused i članica EU Litvanija prijavila je porast ilegalnih graničnih prelaza iz Belorusije i navela da Minsk šalje migrante u EU.

- Ima i mladih muškaraca i žena sa decom. Belorusi koriste ove imigrante kao živo oružje - rekao je Vasik za onlajn televiziju vPolsce:

- Poslednjih dana smo primetili porast (migranata). To tretiramo kao reakciju na davanje azila beloruskoj sprinterki.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko optužio je danas Litvaniju i Poljsku da podstiču problem migranata na granici, rekavši da Litvanija želi nasilno da prebaci migrante na belorusku teritoriju.

Video: Sukob migranata u Bihaću: Dve osobe ubijene, 18 povređenih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prele

    6. avgust 2021 | 08:00

    Samo ih tovarite.Neka i oni osete lepotu raznolikosti naroda i nacija a Angela je zaslužna za to.Na zdravlje vam bilo uvećanje stanovništva rusomrzitelji.

  • Вуле

    6. avgust 2021 | 07:37

    Свака нормална држава хоће да се реши миграната што пре, једино смо ми сигурна кућа за све могуће мигранте...

  • Miki

    6. avgust 2021 | 08:54

    Da nece i Rusiju da optuze za migrante

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA