≫ 

Sramotna kazna za ubistvo ćerkice: Šest dana ostavila bebu samu da bi slavila 18. rođendan

Majka je nakon izricanja presuda neutešno plakala

  • 0
Verphy Kudi Asiah Foto: The Argus

Mlada majka iz Velike Britanije osuđena je danas na devet godina zatvora jer je ostavila bebu da umre od gladi, dok je ona šest dana proslavaljala svoj 18. rođendan.

Dok je Verfija Kudi danima proslavljala punolestvo, njena ćerkica Azija, koja je imala samo 20 meseci, bila je samo kod kuće u Brajtonu. Devojčica je preminula od gladi i od posledica prehlade nakon što je ostavljena bez nadzora 5 dana, 21 sat i 58 minuta, pokazala je istraga.

Kada su lekari Hitne pomoći pomoći dobili poziv 11. decembra 2019, u stanu su zatekli Kudi koja je bila rastrojena i nerazumljivo je govorila, a devojčica je ležala mrtva na podu.

Kudi je danas osuđena za krivično delo teško ubistvo. Nakon izricanja presude neutešno je plakala.

Sudija je, tokom izdricanja presude, istakao da je beba preživela nezamislivu patnju pre nego što je preminula u stanu.

- Ona je bila nemoćno dete, koje je zavisilo od vas, kao majke, da brinete o njemu. Vi ste izdali njeno poverenje i preče vam je bilo da slavite rođendan, nego da brinete o svom detetu - rekla je sudija.

Tužilac je tokom postupka priložio snimke sigurnosnih kamera, koji jasno pokazuju da je Kudi izašla iz kuće i malu Aziju ostavila samu u stanu ukupno 5 dana, 21 sat i 58 minuta.

Dom je napustila 5. decembra i otišla u London da bi proslavila rođendan sa dečkom. Dva dana kasnije je otišla na koncert i tamo je bila do četiri ujutru. Potom je 9. decembra otišla na žurku u Konvetntri, koji je udalje 200 kilometara od Brajtona. Potom se vratila u London, a tek 11. decembra u Brajton.

U stan je stigla nešto pre 16 časova, a hitnu pomoć je pozvala posle više od dva sata. Kamere su je snimile kako u to vreme baca đubre iz torbi u kontejner pre nego što se popela u stan i konačno poziva hitnu pomoć.

Lekarima je tada rekla da ne može da probudi dete. Rekla je da je devojčica sapvala ceo dan, te da joj je dala mleko i kalpol i pustila je da spava.

Hitna pomoć je malenu prevezla u bolnicu, gde je i proglašena mrtvom.

Kudijeva je tinejdžerka koja ima problematičnu prošlost. Sa 14 godina je počela da beži iz škole i od kuće. U čitav slučaj uključio se Centar za socijalni rad i Kudi je na kraju izmeštena iz porodičnog doma. Nakon toga se sumnjalo da je žrtva seksualne eksploatacije. Ostala je trudna i vratila se da živi u Brajtonu.

Smeštena je u hraniteljsku kuću kada se Azija rodila 22. marta 2018. godine i uvrštena je u program zaštite. Međutim, maloj Aziji nije bio dodeljen socijalni radnik.

Kudi se posle preselila kod majke, da bi je tri meseca uoči Azijine smrti, u septembru 2019, socijalne službe premestile u državni stan, gde je devojčica i pronađena mrtva.

Tokom istrage je ustanovljeno da je Kudijeva nekoliko puta ostavljala dete bez nadzora. Jednom je Aziju ostavila samu dva dana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA